Încă doi viţei omorâţi de urs în Ţara Loviştei. Fiara a rupt gardul electrificat şi a atacat în grajd VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grajdul atacat de un urs după ce a distrus gardul electrificat - doi viţei ucişi - în Perişani - Vâlcea Foto IJJ Vâlcea
Grajdul atacat de un urs după ce a distrus gardul electrificat - doi viţei ucişi - în Perişani - Vâlcea Foto IJJ Vâlcea

Urşii fac prăpăd în Ţara Loviştei - Vâlcea. Pentru a doua zi consecutiv, marţi, 12 iulie, a mai fost raportat un incident în zonă, în urma căruia au mai murit două bovine, de această dată în comuna Perişani.

La o zi după ce un urs a atacat un taur pe păşune în Titeşti -Vâlcea, un incident similar s-a produs în comuna vecină Perişani. Dar de această dată, sălbăticiunea a intrat în grajd, nu înainte de a distruge gardul electrificat. 

Ţara Loviştei fiind o zonă montană, localnicii au grajdurile construite mai departe de gospodării, în mijlocul poienelor, în locuri unde pot da imediat drumul animalelor la păscut. 

„Marţi, 12 iulie, în urma unei sesizări prin Apel 112, jandarmii vâlceni au intervenit pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, după ce o femeie din comuna Perişani, judeţul Vâlcea, a anunţat că a găsit doi viţei ucişi în grajdul unde îşi ţinea animalele”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vâlcea, George Tacăle.

Incidentul s-a produs în punctul Roşia, satul Surdoiu din comuna Perişani, unde jandarmii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că gardul electrificat care împrejmuia grajdul a fost distrus, şi prin urmare cele sesizate de apelantă se confirmă.

Atacul urşilor în Ţara Loviştei - Vâlcea: mai mulţi viţei ucişi pe păşune sau în grajd (Imagini IJJ Vâlcea)

Sursa citată a amintit şi nu este unica sesizare de acest fel primită la Jandarmerie. Luni, 11 iulie, a mai existat un apel 112, în urma căruia jandarmii s-au deplasat în Ţara Loviştei pentru îndepărtarea unui animal sălbatic, dar în comuna Titeşti. 

„Aici apelanta a confirmat prezenţa unui urs, pe izlazul comunal. În dimineaţa zilei, persoana a auzit câinii lătrând şi în momentul în care s-a deplasat către locul respectiv, a văzut ursul care se îndrepta către pădure. Din nefericire, ursul a provocat şi de această dată pagube, un viţel a fost ucis”.

În ambele cazuri a fost necesară intervenţia echipajelor de jandarmi. Patrulele au rămas o perioadă mai lungă în zonă pentru a se asigura că sălbăticiunea nu se întoarce iar pericolul a trecut. Totododată au fost anunţate autorităţile şi agenţiile cu atribuţii în acest domeniu.

Vă mai recomandăm şi:

Paradox de România: uliţe moderne care se opresc în drumul principal, asfaltat cu „porţia“, la jumătate VIDEO

Taur omorât de un urs în Ţara Loviştei. Proprietarii au alertat autorităţile abia câteva ore mai târziu VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite