Noi detalii despre masacrul din Argeş. Procuror: „Scenele de la faţa locului sunt greu de descris”. Ucigaşul ar fi folosit un ciocan

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov, suspectat că a ucis cinci membri ai familiei sale, nu ar fi avut antecedente de comportament violent, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

"Despre persoana respectivă (...) se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul. Făptuitorul a relatat despre aceste fapte pe care le cercetăm, urmează să fie condus la Parchet (...) pentru declaraţii, bineînţeles cu respectarea tuturor drepturilor procesuale. (...) Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (...) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor", a declarat Palaghiea, potrivit Agerpres.

El a precizat că suspectul a fost găsit în apropierea locuinţei şi nu a opus rezistenţă.

"Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa în care se află locuinţa dumnealor. (...) Scenele de la faţa locului sunt greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. S-a putut face o rectificare faţă de informaţiile iniţiale, în sensul că informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce vă pot spune este că în cazul acesta este vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva", a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Potrivit primarului comunei Bascov, Gheorghe Stancu, suspectul era înregistrat cu probleme psihice de 16 ani.

"El era în evidenţele medicului de familie din anul 2006 cu handicap accentuat psihic, permanent. Nu a avut până acum antecedente. (...) El locuia cu tata, cu mama şi cu fratele, care era necăsătorit", a afirmat edilul.

Cinci membri ai aceleiaşi familii, inclusiv un copil, au fost găsiţi morţi într-o gospodărie din comuna Bascov, marţi după-amiază, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"În ziua de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, ar fi găsit, când s-a întors la domiciliu, cinci membri ai familiei sale (soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat), decedaţi, înjunghiaţi. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, poliţiştii de investigaţii criminale şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au constatat că cele sesizate se confirmă", a informat, iniţial, Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Argeş.

Ulterior, IPJ Argeş a precizat, într-o informare transmisă presei, că în urma cercetărilor la faţa locului s-a constatat victimele au fost găsite cu urme de violenţă, nefiind vorba despre înjunghiere.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice.

"Bărbatul se află în custodia poliţiştilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş", se mai menţiona în comunicat. 

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite