EXCLUSIV Autorul masacrului din Argeş suferă de schizofrenie. Psihiatrul său: „Avea relaţii strict cu familia“

0
0
Autorul celor cinci crime urma un tratament de opt ani FOTO: ziarulargesul.ro
Autorul celor cinci crime urma un tratament de opt ani FOTO: ziarulargesul.ro

Viorel L., bărbatul de 53 de ani din comuna argeşeană Bascov care şi-a masacrat familia, suferea de mai mult timp de schizofrenie şi urma un tratament medical. Bărbatul nu avea un loc de muncă şi stătea în majoritatea timpului în curtea casei, fiind o persoană izolată.

Bărbatul de 53 de ani şi-a ucis cu pietre şi cu un ciocan părinţii, fratele, sora şi nepoata. Viorel L. era de opt ani în evidenţa medicului psihiatru Eugen Smeureanu, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din judeţul Argeş.

”Îl aveam în evidenţă pe pacient din 2014. Nu venea constant la mine, venea de maximum cinci ori pe an. În restul timpului venea tatăl dânsului şi îi lua reţeta. Nu am remarcat vreo înrăutăţire a stării pacientului în aceşti opt ani. Lucrurile au fost în ordine“, a declarat pentru ”Adevărul” medicul psihiatru Eugen Smeureanu. 

Doctorul spune că bolnavul avea un trai retras, deşi era integrat în familie. 

„Pacientul nu lucra nicăieri, stătea acasă şi era destul de izolat faţă de cei din jur, avea relaţii strict doar cu membrii familiei şi nu prea ieşea din curte. Tratamentul nu a fost schimbat pe parcursul celor opt ani. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”, a precizat pentru ”Adevărul” medicul psihiatru Eugen Smeureanu. 

Doctorul s-a rezumat la aceste declaraţii legat de starea şi evoluţia pacientului său. Dar surse apropiate anchetei din acest caz care a şocat România au confirmat în exclusivitate pentru ”Adevărul” că autorul masacrului are schizofrenie. El se afla în evidenţa autorităţilor, dar nu mai fusese evaluat de comisia de specialitate din 2004, de când îi fusese eliberat certificatul de handicap permanent.

”Noi eliberăm doar certificatul de handicap, indemnizaţia o dau cei de la AJPIS şi Primăria Bascov. La nivel naţional este o problemă şi legat de faptul că sunt puţine locuri cu spitalizare continuă în spitalele de psihiatrie”, a declarat pentru ”Adevărul” Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeş.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Un bărbat din Timiş, atacat de câinii unui cioban. A ajuns în stare gravă la spital


 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite