EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul a fost reţinut într-o pădure aflată aproape de locurile celor cinci crime FOTO: Denis Grigorescu
Criminalul a fost reţinut într-o pădure aflată aproape de locurile celor cinci crime FOTO: Denis Grigorescu

Bărbatul de 53 de ani din comuna argeşeană Bascov care a masacrat cinci membri ai familiei şi avea probleme psihice nu a mai fost evaluat de către o comisie de specialitate de acum 18 ani, legislaţia fiind una extrem de permisivă.

Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice de câteva decenii, şi-a ucis pe 9 august cu pietre sora, fratele, părinţii şi nepoata. Masacrul a fost descoperit de către cumnatul asasinului, medic militar în Piteşti. Asasinul a fost prins într-o pădure din apropierea locului masacrului şi a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp.

”Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el. Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. La momentul evaluării din 2004, bărbatul nu figura cu venituri, nu ştiu ce s-a mai întâmplat ulterior. Din 2004, familia acestuia nu a mai solicitat reevaluare”, a declarat în exclusivitate pentru ”Adevărul” doctorul Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

Autorul celor cinci crime a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat miercuri, 10 august, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm şi:

Sentinţă pentru bărbatul care şi-a ucis concubina din gelozie. Crima s-a petrecut în faţa copilului lor, de doar patru ani

De ce nu-l poate pedepsi Justiţia pe un individ care a tăiat o femeie, pe faţă şi pe mâini, cu cuţitul

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite