Ce poate face omenia. O comunitate s-a mobilizat pentru a face o casă nouă familiei din Argeş lăsate pe drumuri de un unchi piroman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa a fost construită în mai puţin de trei luni FOTO: Loredana Costache
Casa a fost construită în mai puţin de trei luni FOTO: Loredana Costache

Familia cu cei trei copii din comuna argeşeană Hârseşti au rămas fără un acoperiş deasupra capului când un unchi piroman le-a dat foc la casă în ziua de 31 august. Imaginile cu unul dintre copii căutându-şi jucăriile printre resturile casei au devenit virale, emoţionând mii de oameni. Acum, după patru luni şi graţie mobilizării a sute de oameni, familia respectivă are o nouă casă, construită de la zero.

Sute de persoane din toată ţara şi de peste hotare au donat bani şi lucruri pentru familia rămasă fără casă. S-au strâns bani şi la biserica din Hârseşti - aproximativ 2.000 de lei. Iar primarul din comună împreună cu mai mulţi prieteni au cumpărat materialele pentru amenajările interioare. 

În plus, un om de afaceri din Piteşti, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, a trimis aproape 30.000 lei pentru ca familia Jurubiţă să îşi poată lua materiale de construcţii pentru a ridica o nouă casă. 

Până când casa a fost gata, familia a locuit într-un container. Materialele pentru noua casă au sosit pe 15 septembrie şi tot atunci au început lucrările.

”Impresionant este faptul că cel care a ridicat casa este chiar tatăl copiilor. A fost ajutat de doi cumnaţi ca să îşi ridice casa, ce are trei camere, bucătărie şi baie. Familia s-a mutat în noua casă la începutul lunii decembrie. Familia a primit multe lucruri şi numeroase ghiozdane şi a decis să dea o parte din lucruri pentru o altă familie a cărei casă a luat foc acum doi ani, familie ce locuieşte într-o rulotă”, a declarat pentru ”Adevărul” Loredana Costache, directoarea Căminului Cultural Hârseşti, cea care a iniţiat şi coordonat campania umanitară pentru a ajuta familia greu încercată.

Un bărbat din comuna vecină Stolnici ce are o firmă a furnizat geamurile termopan şi uşile pentru casă.

”Ovidiu Enache, prietenul meu din comuna vecină, a confecţionat din termopan, în atelierul său, tot ce trebuia, apoi a venit şi a montat ferestrele şi uşa. Totul pe cheltuiala lui! Nu este "un mare patron" sau vreun bogătaş. Ci un tânăr muncitor, priceput, ambiţios şi sufletist, care, în afara serviciului unde semneazâ condica, şi-a încropit o mică afacere: pune termopane. Este un om cu inimă mare. Este şi el tătic a două fetiţe, nu i-a fost uşor prin viaţă şi poate de-asta a sărit să-şi ajute acum nişte semeni aflaţi în necaz”, adaugă Loredana Costache.

Familia Jurubiţă locuieşte în satul Ciobani din comuna argeşeană Hârseşti, având o situaţie materială foarte precară, Florin Jurubiţă, tatăl celor trei copii fiind singurul care câştigă un ban, lucrând cu ziua.

fetita care isi cauta jucariile prin cenusa casei harsesti

Mai trebuie spus că la începutul acestui an, acelaşi unchi piroman şi-a incendiat şi propria casă şi a rămas pe drumuri. Cu suflet, familia Jurubiţă s-a decis să îi ofere adăpost acestui unchi în primăvara acestui an. Numai că bărbatul şi-a reluat din păcate metehnele de piroman, nemaiţinând cont că era vorba de casa rudelor sale. Soţii Cristina şi Florin Jurubiţă au reuşit să salveze puţine lucruri din casa ce a ars.

Loredana Costache, directoarea Căminului Cultural Hârseşti, a lansat pe pagina sa de Facebook un apel umanitar emoţionat pentru cei care doresc să ajute familia greu încercată. Iar postarea a fost ilustrată şi cu o fotografie tulburătoare în care una dintre fetiţe îşi caută jucăriile şi ghiozdanul de la grădiniţă printre resturile casei incendiate tocmai de către unchiul său. Postarea a stârnit multă emoţie. Iar acum, după mai puţin de patru luni de la incendiu, solidaritatea umană a făcut miracole. Familia Jurubiţă are o locuinţă confortabilă ridicată de la zero.

Vă mai recomandăm şi:

Tulburător. O fetiţă îşi caută jucăriile printre resturile casei incendiate de un unchi piroman

Bărbatul care a incendiat o casă şi şi-a lăsat pe drumuri rudele care-l primiseră de milă a fost reţinut. Anterior dăduse foc şi casei părinteşti

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite