Tulburător. O fetiţă îşi caută jucăriile printre resturile casei incendiate de un unchi piroman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa şi-a recuperat doar o diademă dintre resturile casei FOTO: Loredana Costache
Micuţa şi-a recuperat doar o diademă dintre resturile casei FOTO: Loredana Costache

Doi soţi împreună cu cei trei copii au rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce un unchi piroman le-a dat foc la casă pe 31 august. Iar imaginile cu unul dintre copii căutându-şi jucăriile printre resturile casei au devenit virale, emoţionând mii de oameni care vor să ajute familia greu încercată.

Familia Jurubiţă locuieşte în satul Ciobani din comuna argeşeană Hârseşti şi are o situaţie materială foarte precară, Florin Jurubiţă, tatăl celor trei copii fiind singurul care câştigă un ban, lucrând cu ziua. Şi ca şi cum problemele familiei nu ar fi fost suficiente, pe 31 august o rudă pe care o găzduiau, unchiul celor trei copii, le-a dat foc intenţionat la casă. Asta după ce acum opt luni acelaşi unchi piroman îşi incendiase şi propria casă şi rămăsese pe drumuri. Miloasă, familia Jurubiţă s-a decis să îl găzduiască pe acest unchi în primăvara acestui an. Numai că bărbatul şi-a reluat din păcate metehnele de piroman, nemaiţinând cont că era vorba de casa rudelor sale.

Soţii Cristina şi Florin Jurubiţă au reuşit să salveze puţine lucruri din casa ce a ars şi au nevoie mare de ajutor în această perioadă.

Loredana Costache, directoarea Căminului Cultural Hârseşti, a lansat pe pagina sa de Facebook un apel umanitar emoţionat pentru cei care doresc să ajute familia greu încercată. Iar postarea a fost ilustrată şi cu două poze tulburătoare în care una dintre fetiţe îşi caută jucăriile şi ghiozdanul de la grădiniţă printre resturile casei incendiate tocmai de către unchiul său.

„Din bietele lor hăinuţe şi jucării nu au mai rămas decât mormane de cârpe arse”

Iată ce a scris Loredana Costache pe pagina sa de Facebook legat de drama familiei Jurubiţă:

„Le-a ars casa. Cu tot ce era în ea...

Nu, nu din neglijenţa părinţilor, ci din mânia şi tulburarea minţii unui unchi pe care îl găzduiau, îngrijindu-l acolo, în bătătura lor...

Ei nu o cer, nu o spun, dar au nevoie de noi, da, au mare nevoie de noi. Nu le-a rămas mai nimic şi nici venituri nu au altele decât puţinul pe care îl câştigă tatăl, lucrând cu vrednicie pe unde îl cheamă oamenii la muncă.

Copiii încă pot zâmbi, dar părinţii parcă nu mai au putere să o ia de la capăt. Casa aia nu mai e casă. Am văzut cu ochii mei, m-a dus de mână fetiţa cea mică, să-mi arate unde dormea, unde se juca cu frăţiorul ei, unde îşi făcea temele surioara ei mai mare. Ba chiar odaia unde îl găzduiau pe "nenea", cel care le-a pus foc..

Din bietele lor hăinuţe, jucării şi rechizite nu au mai rămas decât mormane de cârpe arse şi mult scrum. Mihaela e bucuroasă că şi-a găsit prin cenuşă, coroniţa ei de prinţesă şi ceva din "ghiozdănelul de maimuţă". Îşi poartă diadema roz, scotocind printre grămăzile calde, ude, dar încă fumegând, şi, din când în când, ridică a izbândă câte ceva ce mai poate îmbrăca.

Diana, fetiţa de 12 ani, avea de la străbunica o ie veche, frumoasă, de domniţă, bătea suta de ani. Se gătea în ea la şezătorile noastre de tot soiul, de la căminul cultural. Fata e mai săracă acum, fără ia ei, aşa mi-a spus. Nici cărţi nu mai are, şi, Doamne, tare-i mai place să citească, ştiu eu bine, doar citeam împreună...!

Nu vreau să-mi aleg cuvintele, scriu asta aşa cum îmi vine acum. Poate citiţi voi cumva printre rânduri. Poate aveţi nişte materiale de construcţie, uşi, geamuri, mobilă, o sobă,  electrocasnice, rechizite, jucării, ceva lucruşoare de trebuinţă...

Poate aveţi nevoie să dăruiţi. Din inimă. Poate...”

Cei care doresc să ajute familia Jurubiţă pot suna la Primăria Hârseşti la telefonul 0248677374 sau îl pot contacta direct pe Florin Jurubiţă la telefonul 0741713576

Vă mai recomandăm şi:

Un bărbat beat a incendiat o gospodărie, după o ceartă cu un alt bărbat, apoi i-a spart capul unui sătean venit să stingă flăcările extinse şi la alte proprietăţi

Un bărbat întors din Germania a dat foc caselor din sat pentru că familia nu l-a sprijinit. Anul trecut, altul a făcut la fel


 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite