Cameră pentru citostatice, implantată subcutanat bolnavilor de cancer în Spitalul Orășenesc Mioveni

0
Publicat:

Pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic pot beneficia, la Spitalul Orășenesc Mioveni, de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice. Dispozitivul nu împiedică efectuarea de investigații imagistice.

Montarea dispozitivului  se face gratuit aici. FOTO Spitalul Orasenesc Mioveni
Montarea dispozitivului se face gratuit aici. FOTO Spitalul Orasenesc Mioveni

Este vorba despre un dispozitiv confecționat din titan, perfect tolerat de organism, care permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului.

Utilizată și pentru recoltarea probelor pentru analize

Totodată sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice.

Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de contrast, a antibioticelor sau altor substanțe perfuzabile. Implantarea subcutanată al unui astfel de dispozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală și este efectuată de către medicii anesteziști din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă - dr. Adrian Ciocănea, dr. Tudor Mihai Constantin, dr. Terheci George Daniel, dr. Andreea Dănilă și dr Bogdan Prunaru”, arată Spitalul Orășenesc Mioveni.

Concret, pacientului i se face un examen radiologic de control și apoi intervenția propriu-zisă, care durează aproximativ 50 de minute, iar a doua zi, poate pleca acasă.

Dispozitivul și implantarea acestuia sunt complet gratuite

La finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală.

Prezența dispozitivului nu împiedică efectuarea de investigații imagistice.

„Până în momentul de față au fost implantate mai multe dispozitive pentru administrarea citostaticelor. Atât dispozitivul cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni. Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog”, arată Spitalul Orășenesc Mioveni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite