Cum se transformă orașul constructorilor de mașini. Proiecte de peste 3,3 milioane de euro în Mioveni

0
0

Orașul Mioveni va beneficia de trei noi proiecte aprobate spre finanțare prin PNRR. Se investește în transport public cu mijloace ecologice, eurosistem inteligent de management urban și optimizare costuri cu energia electrică.

Mioveni, zona centrală. FOTO Facebook Primăria Mioveni
Mioveni, zona centrală. FOTO Facebook Primăria Mioveni

Mioveni, orașul constructorilor de mașini este sinonim, la nivel național, cu uzina Dacia, iar de câțiva ani, cu Spitalul Orășenesc Mioveni (Spitalul Verde, cum mai este cunoscut), cel mai important proiect realizat aici în decursul ultimelor trei decenii și una dintre puținele unități spitalicești construite de la zero în România.

Cele două obiective, alături de platforma nucleară ICN-FCN, sunt cele mai mari și mai importante repere ale orașului, aflat în plină dezvoltare.

Multe alte proiecte derulate deja, în curs de implementare sau gata să pornească la drum, fac din Mioveni un oraș din ce în ce mai atractiv pentru argeșeni și nu numai și-i dau toate șansele să poată deveni, cât mai curând, municipiu, așa cum speră administrația locală.

Peste 3,3 milioane euro atrase de Mioveni prin PNRR

Orașul Mioveni va beneficia de trei noi proiecte, aprobate spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta 10 - Fondul Local, în valoare de 3.339.800 euro.

Unul dintre cele trei proiecte se referă la Transportul public local cu mijloace ecologice în Orașul Mioveni și Comuna Davidești. Este vorba despre achiziția a patru autobuze electrice pentru transport public și infrastructura de încărcare.

„Un alt proiect se referă la infrastructura pentru transportul verde – ITS la nivelul Orașului Mioveni: achiziția unui sistem inteligent de management urban/local la nivelul Orașului Mioveni pentru soluții de taxare, inclusiv sistem de bilete integrat pentru călători, e-ticketing”, explică primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Orașul Mioveni se dezvoltă. FOTO Facebook Primăria Mioveni
Orașul Mioveni se dezvoltă. FOTO Facebook Primăria Mioveni

Cel de-al treilea proiect vizează execuția unui sistem optimizare costuri cu energia electrică la sediul primăriei orașului Mioveni. Se urmărește astfel optimizarea costurilor cu energia electrică prin amplasarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu corpuri cu led, dar și prin anveloparea exterioară.

Cum vor fi  folosiți banii din PNRR. FOTO Facebook Primăria Mioveni
Cum vor fi folosiți banii din PNRR. FOTO Facebook Primăria Mioveni
Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite