Zeci de percheziţii şi arestări. Descoperiri după descinderile la traficanţii de droguri

0
0

Zeci de percheziţii şi arestări au avut loc la sfârşitul acestei săptămâni. Cercetările au fost coordonate de diverse structuri din ţară ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, descinderile la traficanţii de droguri având rezultate.

Cannabis descoperit la descinderi FOTO DIICOT
Cannabis descoperit la descinderi FOTO DIICOT

În urma unei acţiuni a DIICOT Neamţ, care a avut în penultima zi a acestei săptămâni pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri de risc şi mare risc, după şapte percheziţii zece persoane au ajuns la audieri, dintre acestea patru fiind reţinute, iar pentru a cincea s-a propus emiterea unui mandat de arestare în lipsă.

„Au fost descoperite 800 de grame de cannabis, aproximativ 1.000 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, şapte dispozitive de mărunţire, trei recipiente şi un cântar electronic ce conţin urme vegetale cu aspect de cannabis şi 1.200 de pungi din material din plastic cu sistem de închidere ziplock“, anunţă DIICOT.

În vederea indisponibilizării au mai fost ridicate şase telefoane mobile, 10.500 de lei, 2.230 de euro şi 50 de lire sterline. Din cercetări a reieşit că, începând cu 2020 şi până în prezent, membrii grupului infracţional au procurat şi comercializat droguri şi substanţe psihoactive în Neamţ, către diverşi consumatori.

Într-un alt caz, nu mai puţin de 10 persoane au fost arestate preventiv, iar două au fost plasate în arest la domiciliu, în urma unei ample acţiuni a procurorilor DIICOT care a avut loc în mai multe localităţi din ţară, inclusiv în Neamţ. Pe 24 noiembrie au fost puse în aplicare 18 mandate de percheziţie.

Ele au vizat locuinţele unor pesoane de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Galaţi şi Timiş, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„S-a reţinut că, începând cu anul 2022, mai mulţi inculpaţi de pe raza oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi, au comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive consumatorilor de astfel de substanţe“, a mai mai transmis DIICOT. Arestările în acest dosar au fost dispuse de către magistraţii de la Tribunalul Iaşi.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri