Cum a fost găsit un tânăr din Neamţ cu 100 de kilograme de canabis. Bărbatul tocmai se pregătea să vândă marfa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantele recoltate au fost puse la uscat în podul locuinţei. FOTO: D.S.
Plantele recoltate au fost puse la uscat în podul locuinţei. FOTO: D.S.

Un individ din Piatra Neamţ a înfiinţat o cultură de canabis, dar după ce a recoltat plantele şi se pregătea să vândă 100 de kilograme au intrat pe fir anchetatorii.

Andrei Vlad Matieş are probleme penale, fiind condamnat la Tribunalul Neamţ pentru trafic de droguri de risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Zilele trecute, magistraţii au decis ca nemţeanul de 34 de ani să execute o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 6  luni de închisoare, pierzând prin confiscare şi o sumă destul de consistentă. 

Totul i se trage de la înfiinţarea unei culturi de canabis,

planurile fiindu-i date peste cap de ancheta procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi. 

De la Andrei Matieş a fost confiscată o cantitate de peste 100 de kilograme de canabis, trebuie să achite o amendă penală de 7.000 de lei pentru abateri de la legislaţia regimului armelor şi 6.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. 

A pierdut, tot prin confiscare, o puşcă, un pistol cu aer comprimat şi muniţie aferentă, dar şi 18.800 de lei, sumă considerată că a fost obţinută prin infracţiune, iar 16.800 de lei aflaţi într-un cont bancar au fost indisponibilizaţi. Andrei Matieş a fost reţinut pe 13 noiembrie anul trecut. 

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul lunii septembrie 2019, inculpatul M.A.V. a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o la locuinţele sale, aceasta fiind uscată în pod şi pregatită în vederea comercializării. De asemenea, s-a reţinut faptul că o parte din cantitatea de canabis recoltată, a fost comercializată en-gros, mai multor dealeri, la preţul de 35.000-40.000 lei pe kilogram“, se arăta într-un comunicat DIICOT.

„Afacerea“ i-ar fi adus circa 80.000 de euro

În cadrul anchetei au fost efectuate şi percheziţii domiciliare, la două din imobilele deţinute de acuzat fiind găsită cantitatea de 99,25 kilograme de canabis şi 8,77 kilograme de muguri şi inflorescenţe,

două pistoale, o puşcă, două telefoane mobile. 

Cultura fusese strânsă în luna septembrie 2019 şi depozitată în podul unei case, pentru a se

usca. Ancheta a mai stabilit că, până la efectuarea percheziţiilor, o parte din „recoltă“ fusese vândută, cumpărători fiind dealeri de droguri din judeţele Neam şi Bacău. 

Cum preţul pe kilogram a fost de 35.000 - 40.000 lei, conform DIICOT, dacă Vlad Matieş ar fi vândut în totalitate drogurile i-ar fi ieşit un profit consistent, între 70.000 şi 80.000 de euro, dacă facem conversia lei - monedă europeană. 

Acuzatul a fost arestat preventiv pe 14 noiembrie 2029, ulterior măsura fiind prelungită până la pronunţarea de zilele trecute. 

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi

Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 343D/P/2019 şi, în consecinţă: (...) dispune arestarea preventivă a

inculpatului Matieş Andrei Vlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc (...) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 14.11.2019 şi până la 13.12.2019, inclusiv. Dispune

emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Matieş Andrei - Vlad“, conform deciziei completului de judecată. 

De menţionat că decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite