Primarul care promitea bordeluri în Piatra Neamţ, condamnat penal pentru că și-a angajat fiica

0
Publicat:

Ion Rotaru, primarul care promitea bordeluri în Piatra Neamţ, bucurându-se cu ani în urmă de notorietate la nivel naţional datorită ideilor sale ieşite din comun în ale administraţiei, a fost condamnat penal din cauza fiicei sale.

Ion Rotaru, un longeviv primar din Neamț FOTO Facebook
Ion Rotaru, un longeviv primar din Neamț FOTO Facebook

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bacău, la începutul acestei săptămâni, este definitivă, fostul edil primind un an şi şase luni de închisoare, dar cu amânarea executării pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

În prezent primar al comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru a fost cercetat şi condamnat din cauza fiicei, Laura, care a fost angajată, în 2018, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans (o asociere a localităţilor din zona Piatra Neamţ pentru transportul public de persoane) în perioada când el era preşedintele structurii.

„În temeiul art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, a pedepsei complementare şi a pedepsei accesorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal şi calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Bacău.

Practic, a rămas în vigoare hotărârea primei instanţe, cea emisă în acest an de către Judecătoria Piatra Neamţ, apelul celui acuzat de conflict de interese fiind respins ca nefondat. Cum pedeapsa este una cu amânare, decizia magistraţilor nu-l va afecta pe Ion Rotaru, el putând candida la viitoarele alegeri, cele din 2024.

Iar şansele de reuşită electorală sunt destul de mari, dovadă că a învins lejer şi la celelalte. El trebuie ca în termenul de supraveghere de doi ani să comită altă infracţiune, având de îndeplinit şi câteva obligaţii, între care prezentarea periodică la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Neamţ.

Mai trebuie să anunţe schimbarea domiciliului şi a locului de muncă (dacă este cazul), plus orice deplasare care depăşeşte o durată de cinci zile, precum şi întoarcerea.

Ion Rotaru a fost edilul municipiului Piatra Neamţ între 1996 şi 2004, fiind învins atunci de Gheorghe Ştefan, iar din 2008 este primar la Alexandru cel Bun. Cu ani în urmă, el spunea câ va înființa bordeluri la Piatra Neamț, stârnind ample reacții.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite