Un octogenar din Neamţ s-a ales cu dosar penal după un control al Poliției Rutiere. Ce au descoperit oamenii legii

0
Publicat:

Un bătrân de 81 de ani, din județul Neamţ, aflat la volanul unui autoturism, a fost tras pe dreapta de către polițiștii rutieri, pentru un control de rutină. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au constatat că maşina octogenarului avea plăcuţele cu numere de înmatriculare retrase.

Mai mulți șoferi au fost descoperiți în culpă FOTO Arhiva Adevărul
Mai mulți șoferi au fost descoperiți în culpă FOTO Arhiva Adevărul

În acest sfârşit de săptămână, pe drumurile judeţului Neamţ s-au petrecut mai multe incidente nedorite, între care şi un accident mortal, iar alte fapte au fost constatate de cadrele de la Serviciul Rutier. Printre cei care au ignorat legea este şi un octogenar din Piatra Neamţ.

Pe strada Buzeşti, pentru o verificare de rutină a fost tras pe dreapta un bătrân de 81 de ani, care conducea un autoturism. Polițiștii care l-au oprit au constatat că maşina avea plăcuţele cu numere de înmatriculare retrase. Şoferul este cercetat pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot pe 21 ianuarie 2023, în jurul orei 18:30, poliţiştii de la Serviciul Rutier au depistat un bărbat, de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 15C, la Dobreni. Polițiștii au constatat că acesta băuse foarte mult, aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el are dosar penal.

O tragedie s-a petrecut în aceeaşi zi în jurul orei 17:30, pe Drumul Naţional 15, la Săvineşti. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că în timp ce un tânăr de 20 de ani, din Zăneşti, conducea un autoturism, a acroşat un bărbat în vârstă de 49 de ani, care traversa strada regulamentar, pe marcaj pietonal.

„Nu de puţine ori graba, teribilismul sau gândul că «pe mine nu mă va opri» generează situaţii de risc, atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Poliţiştii se află permanent în teren pentru prevenirea evenimentelor, dar ne bazăm şi pe responsabilitatea dumneavoastră în a lua cele mai bune decizii“, a transmis Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri