Bătrân iresponsabil, pericol public pe E 85. Cine a intervenit pentru a-l salva. „Suntem mândri de atitudinea lor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi pompieri au dat dovadă de altruism. FOTO ISU Neamţ
Doi pompieri au dat dovadă de altruism. FOTO ISU Neamţ

Pentru salvarea vieţi unui bătrân iresponsabil, victimă într-un accident grav petrecut pe E 85, primii care au intervenit au fost doi pompieri aflaţi în timpul liber

Un accident rutier, care l-a avut ca nedorit protagonist pe

un bătrân ce a dat dovadă de iresponsabilitate, a avut loc în

această dimineaţă, pe drumul european E 85, în comuna

Săbăoani, judeţul Neamţ, în apropierea municipiului Roman. Primii care au intervenit pentru salvarea septuagenarului de 73 de ani au fost doi pompieri, aflaţi în timpul liber. 

Chiar ei au solicitat ajutor specializat, sunând la 112, apelul fiind înregistrat la Dispeceratul ISU - Ambulanţa Neamţ, în jurul orei 08:30. La locul indicat a plecat o autosanitară de terapie mobilă, o autospecială de stingere şi una de descarcerare, victima fiind blocată în interiorul maşinii care intrase într-un cap de pod din faţa unei locuinţe. 

Bătrânul, care era conştient deşi suferise leziuni grave, a

fost descarcerat, fiind transferat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman. Cercetările efectuate de poliţiştii rutieri au stabilit că şoferul, de loc din Piatra Neamţ, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un podeţ. A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice. Însă nu trebuia să fie la volan. 

„Verificarile efectuate au relevat faptul că, la data producerii accidentului, bărbatul avea permisul de conducere suspendat. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a

conduce i-a fost suspendată şi vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor“, a transmis Poliţia Neamţ. 

   

sabaoaniakul

Dincolo de aceste aspecte, de menţionat este faptul că martori la producerea accidentului au fost două cadre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ, care-şi desfăşoară activitatea la structura din municipiul Roman, ambii fiind în timpul liber. Este vorba despre plutoner adjutant şef Victor Acreţei şi plutonier major Cristian Costachi, care au intervenit imediat. 

„Victor tocmai ieşise din tura de serviciu, iar Cristian se afla în timpul liber. Niciunul nu a stat pe gânduri. Au oprit autoturismele, au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei şi au făcut apel la 112. Plutonerul adjutant este paramedic pe ambulanţa SMURD TIM, iar plutonierul major este comandant de echipaj şi conducător autospeciale. Suntem mândri pentru atitudinea pe care au adoptat-o şi credem că spiritul de salvator este o trăsătură caracteristică pompierilor. Felicitări colegilor!“, se arată într-un comunicat al ISU Neamţ. 

 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un român s-a legat în lanţuri la Curtea de Casaţie din Roma: „Avocaţii, nişte trântori, mai urmează să mă împuşte“ VIDEO

Diamantele pământului, o mare captură datorată hazardului. Monumentala gafă a cărăuşului

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite