Şef nou la Poliţia Neamţ. Fostul șef, considerat „submediocru“: Mâine poate fi 10. Ieri, atât s-a putut, 5.70!“

0
Publicat:

Inspectoratul General al Poliţiei Române a numit un şef nou la Poliţia Neamţ, un comisar de la Iaşi, după ce fostul șef, considerat „submediocru“ de către sindicalişti, a luat nota 5.70 la concursul pentru funcţie, ultima probă, cea de interviu, având loc în urmă cu două zile.

Alexandru Spiridon este noul comandant al inspectoratului nemțean FOTO Poliția Română
Alexandru Spiridon este noul comandant al inspectoratului nemțean FOTO Poliția Română

La comanda inspectoratului nemţean a fost împuternicit, pe o perioadă de trei luni, începând cu data de 20 ianuarie 2023, comisarul şef Alexandru Spiridon. El a fost adjunctul şefului Poliţiei Iaşi, una în  care a fost instalat la început de an 2019. Anterior, el activase în cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare.

Ofiţerul ieşean îl înlocuieşte pe Mihai Osoianu, care a condus Poliţia Neamţ, din martie 2021, primind împuterniciri succesive. Pe 19 ianuarie 2023, el a luat doar nota 5.70 la concursul organizat de IGPR, cea minimă fiind 7. El va reveni pe vechea funcţie de şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ.

După aflarea rezultatului examenului, Sindicatul Europol, care a avut un observator la concurs, Ioan Cănărău, liderul structurii din Neamţ, a reacţionat, postând un comentariu pe contul de Facebook. „Ieri (19 ianuarie - n.red) a fost 5.70! Mâine poate fi 10. Felicitări pentru mâine! Ieri atât s-a putut, 5.70!“.

„Partea cea mai grea, întrebările insistente despre spețe practice”

Sindicatul a transmis că preşedintele comisiei de examinare a fost inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal Marian Matei Benone, care a spus că proba va fi extrem de exigentă şi că „ambalarea cunoştinţelor practice“ (speţe de rezolvat) cu cele teoretice va conta foarte mult la notare.

A mai fost dezvăluit faptul că membrii comisiei au insistat pe detalii ce ţin de viziune managerială, pe protejarea resursei umane, pe protecţia, sprijinirea, coordonarea şi îndrumarea poliţiştilor, pe importanţa care trebuie acordată subalternilor, motivarea lor, lucrul în echipă, frăţia poliţienească şi devotamentul faţă de cetăţean. 

„Fără să fim răutăcioşi, la aceste capitole a fost submediocru (fostul şef - n.red). Partea cea mai grea, nu pentru un poliţist devotat, profesionist, experimentat, implicat, ci pentru încă şeful IPJ Neamţ, au fost întrebările ample, insistente, privind speţe practice, activităţi cu care poliţiştii se confruntă foarte des, cu implicaţii şi riscuri pentru vieţile lor şi ale celor din jur“, se mai precizează în postare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite