Tragedie fără seamăn într-o familie din Neamț. Doi frați au murit după ce mașina în care erau a fost spulberată de tren

0
Publicat:

Un băiețel de șapte ani și sora sa de 23 de ani au murit, la interval de trei săptămâni, după ce mașina condusă de tânără a fost spulberată de un tren, într-un accident petrecut în 14 decembrie 2022, în localitatea nemțeană Timişeşti.

În accident au decedat două persoane FOTO ISU Neamț
În accident au decedat două persoane FOTO ISU Neamț

Pe data de 7 ianuarie 2023, una dintre victimele teribilei coliziuni, un băieţel de doar 7 ani, a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi, după ce sora sa de 23 de ani s-a stins din viață în 17 decembrie 2022, la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

„În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că trenul Regio, care circula între Paşcani şi Târgu  Neamţ, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 23 de ani, din Timişeşti, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul anchetei. În maşină era şi un minor de șapte ani“, transmitea Poliţia Neamţ, pe 14 decembrie 2022.

Imediat după impact, copilul de șapte ani a fost scos din autoturismul târât de locomotivă zeci de metri de către participanţii la trafic, dar era în stare de inconştienţă. Sora sa, care conducea maşina, rămăsese încarcerată, fiind necesară intervenţia pompierilor.

Cele două victime au ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Târgu Neamţ, unde le-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Din cauza stării foarte grave în care erau amândoi, medicii au decis transferul. În cazul copilului a fost solicitat un  elicopter, care l-a dus la o clinică universitară din Iaşi.

Seria accidentelor în care victime au fost copii din Neamţ a continuat şi în debutul acestui an. Sâmbătă, 7 ianuarie, în jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizaţi cu privire la producerea unui nedorit eveniment pe un drum comunal din comuna Săbăoani.

Din primele cercetări a reieşit că, în timp ce un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani se deplasa către Săbăoani, a acroşat doi minori, ambii de 15 ani, din Iaşi, care se deplasau ca pietoni, pe carosabil. Adolescenţii au fost transportaţi la Spitalul Roman, iar șŞoferul este cercetat pentru vătămare din culpă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite