Poliţia Locală a amendat asocaţiile la care acoperişurile blocurilor au fost smulse de furtuni

0
Publicat:

Poliţia Locală Piatra Neamţ a amendat asociaţiile de proprietari la care acoperişurile blocurilor au fost smulse de furtuni violente, contravenţiile fiind aplicate pentru neimplicarea președinților și administratorilor în repararea acestora sau a fațadelor. Şubrede fiind, acoperișuri întregi sau bucăţi din ele au ajuns, după ce au fost spulberate de vânt, în parcările din diverse cartiere ale orașului nemțean, avariind autovehiculele staţionate, pagubele înregistrate fiind destul de însemnate.

Vântul a provocat doar pagube materiale FOTO Poliţia Locală Piatra Neamţ
Vântul a provocat doar pagube materiale FOTO Poliţia Locală Piatra Neamţ

„După accidentele înregistrate în urma vântului puternic din perioada 20.02.2023 - 24.02.2023, pentru neluarea măsurilor de reparare/refacere a acoperişurilor şi faţadelor au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale la tot atâtea asociaţii de proprietari“, se arată într-un comunicat emis pe 3 martie 2023, de Poliţia Locală.

În ultimele două săptămâni, având în vedere incidentele produse în urma condiţiilor meteo nefavorabile, vânt ce a depăşit la rafală 60 de kilometri/oră, cadrele structurii din subordinea primăriei au reluat o campanie de informare a asociaţiilor cu privire la obligativitatea efectuării reparaţiilor, 40 de preşedinţi fiind înştiinţaţi în scris.

„Proprietarii de apartamente trebuie să înţeleagă că, potrivit legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor şi administrarea condominiilor, absolut toţi proprietarii trebuie să contribuie la reparaţiile părţilor comune, cum sunt acoperişurile ori faţadele şi nu doar cei care locuiesc la ultimele etaje“, a declarat Eugen Pancu, şeful Poliţie Locale.

Revenind la furtunile din Neamţ, începând din după-amiaza zilei de luni, 20 februarie 2023, dar mai ales în noaptea ce a urmat, codurile de vânt emise de meteorologi pentru judeţ s-au adeverit, astfel că problemele au început să apară, una câte una, în diverse zone. La ora 22.00, circa 10.000 de consumatori nu erau alimentaţi cu energie.

Cadrele ISU „Petrodava“ au avut numeroase misiuni pentru îndepărtarea copacilor şi stâlpilor de pe carosabil, a unor bucăţi de acoperiş smulse vânt de pe blocuri şi care au căzut pe maşini parcate în mai multe zone din Piatra Neamţ, ori pentru îndepărtarea unor panouri picate tot pe autoturisme. Avariate de vânt au fost şi patru case.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite