Paznicul unei firme din Neamț a sustras cuie şi sârmă de 150.000 de euro de la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paznicul unei firme din Neamț a fost prins în flagrant delict furând cuie şi sârmă de la locul său de muncă. El a făcut mai multe sustrageri în decursul timpului, producând un prejudiciu de 150.000 de euro.

Bunurile descoperite la percheziții FOTO Poliția Neamț
Bunurile descoperite la percheziții FOTO Poliția Neamț

Pe 14 octombrie 2022, poliţiştii au fost sesizaţi de către patronul unei firme, din Vânători - Neamţ, cu privire la faptul că, un bărbat, de 51 de ani, ar fi sustras bunuri ce aparţineau societăţii comerciale unde acesta era angajat ca paznic.

Furturile ar fi avut loc într-un interval de aproximativ 5 ani, între 2018 şi 2022. Cel care a făcut sesizarea a mai precizat că prejudiciul cauzat este de 150.000 de euro. Suspectul a fost monitorizat şi miercuri, 25 octombrie 2022, cele reclamate de administratorul firmei s-au adeverit.

„Pe 25 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Târgu Neamţ, în urma activităţilor specifice desfăşurate, l-au depistat în flagrant pe bărbatul de 51 de ani şi un altul de 46 de ani, din Vânători - Neamţ, respectiv Nemţişor, în timp ce sustrăgeau motorină, din incinta unui punct de lucru al societăţii“, a transmis Poliţia Neamţ.

Tot marți, 25 octombrie, poliţiştii şi procurorii nemţeni au pus în executare două mandate de percheziţie în comuna menţionată, vizate fiind gospodăriile suspecţilor acuzaţi de furt. Au fost găsite indicii care arată că cele două persoane sunt autorii. Circa 2.500 de lei din prejudiciul estimat, a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

„În urma percheziţiilor efectuate, la imobilele celor două persoane, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate, mai multe recipiente din plastic cu conţinut de motorină şi ulei, valuri din sârmă de diferite dimensiuni şi cutii cu cuie“, arată Poliţia Neamţ.

În urma cercetărilor, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, fiind anchetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Astăzi, aceştia urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite