Ultimele ore din viaţa Sharei, fata din Bucureşti moartă de la o supradoză în casa prietenului din Neamţ

0
Publicat:

Ultimele ore din viaţa fetei din Bucureşti, care a murit de la o supradoză de droguri în casa prietenului din Neamţ, sunt prezentate în motivarea celor trei arestări dispuse în acest dosar.

Viata tinerei nu a mai putut fi salvată FOTO Arhiva Adevărul
Viata tinerei nu a mai putut fi salvată FOTO Arhiva Adevărul

Apar noi detalii despre cazul adolescentei de 16 ani din București, Shara Ionășchiță, decedată acum câteva zile, după întânirea cu prietenul de 19 ani din Piatra Neamț, arată că o decizie neinspirată se transformă într-o tragedie. Victima urma să participe la o conferinţă naţională a elevilor, care a fost organizată la un liceu din Piatra Neamţ.

Recent, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au făcut publică motivarea hotărârii de arestare a trei persoane implicate în acest dosar, acuzaţiile aduse fiind trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Este vorba despre Matteo Gabor, de 19 ani, şi a doi minori de 16, respectiv, 17 ani.

Pe 30 iulie 2023, eleva a ajuns la Piatra Neamţ, mergând la internatul Colegiului de Informatică, dar nu i-au plăcut condiţiile de cazare. L-a contactat pe tânărul de 19 ani, pe care nu îl ştia, dar purtase discuţii cu el, începând din 2020, pe reţeaua Snapschat. Acesta a luat-o de la gară la ora 21.00, s-au plimbat prin oraş, după care i-a propus să doarmă la el, precizând că păriinţii erau acasă.

„Înainte de a ajunge la domiciliu, inculpatul (...) l-ar fi contactat pe coinculpatul (...) solicitându-i să-i comercializeze circa 3 grame de Cristal, respectiv 3-CMC, drog de mare risc, iar după achiziţionarea drogurilor inculpatul s-a deplasat cu minora la domiciliul său, unde i-ar fi pus la dispoziţie şi ar fi consumat împreună o parte din droguri“, se precizează în decizia magistraţilor de la Tribunal.

Stupefiantele ar fi fost luate în jurul orei 00.30. Fetei i s-a făcut rău, nu putea respira şi a suferit o hemoragie genitală în urma unui contact sexual (sau a unei tentative, cum susține băiatul).

Speriat, acesta şi-a anunţat mama, iar aceasta a sunat la Ambulanţă, o autosanitară sosind la ora 1.35. Fata era deja inconştientă, iar manevrele de resuscitare nu au dat roade, decesul fiind declarat la ora 2.40.

Ce s-a descoperit în camera unde au fost consumate drogurile

„Cauza directă a decesului minorei (conform Certificatului de constatare a decesului numărul (...) eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină lagală Neamţ, a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută, iar cauza determinantă a fost intoxicaţia cu MCAT (metacatinonă /Metedrona) şi 3 - MMC, drog de mare risc“, se arată în motivarea arestărilor preventive.

Droguri descoperite la percheziții FOTO DIICOT
Droguri descoperite la percheziții FOTO DIICOT

În încăperea unde au fost consumate stupefiantele, poliţiştii şi procurorii au descoperit şapte ţiple de aluminiu cu conţinut de substanţă pulverulentă şi şase folii cu posibile urme de drog, acestea fiind aruncate într-un coş. Tot aici a mai fost găsită o bancnotă de 1 leu, rulată, care a fost utilizată la prepararea şi prizarea substanţelor interzise. Martorii audiaţi au susţinut că pietreanul era consumator de droguri.

A fost pus la cale şi un flagrant, pentru depistarea celor care au comercializat stupefiantele, tânărul de 19 ani contactându-l, sub supravegherea anchetatorilor, pe unul dintre ei. Când a fost prins, acesta avea la el notă folii de aluminiu cu cristale şi una cu canabis. La percheziţii s-au mai descoperit 400 de grame canabis, cântare electronice, 19 bancnote şi un card bancar cu urme de CMC.

„Este unicul nostru copil. Nu consuma droguri şi era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forţa sau i s-a administrat fără să ştie, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. (...) Ce s-a întâmplat acolo nu pot să ştiu, dar în cameră s-a întâmplat ceva. O să depun o plângere şi pentru viol“, declara Nicolae Ionăşchiţă, tatăl Sharei, adolescenta decedată.

Între 31 iulie şi 2 august 2023, Shara Ionășchiță din Bucureşti trebuia să participe la Conferinţa Piatra Neamţ Model United Nations, la care circa 170 de elevi din ţară au dezbătut probleme de interes internaţional, de la tematici economice, politice, culturale, până la militare, după procedura Organizaţiei Naţiunilor Unite. Temele de discuţii as-au purtat în limba engleză şi franceză, participanţii reprezentând state membre ale ONU.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite