Închisoare pe viaţă în cazul macabru al criminalului „evlavios“ din Neamţ. Şi-a ucis și îngropat în grădină fiica de 5 ani

0
Publicat:

Închisoare pe viaţă este verdictul pronunţat de magistraţi în cazul macabrul al criminalului din Neamţ, care şi-a ucis şi îngropat fiica de 5 ani. Şi mama fetiţei a dispărut misterios de foarte mulţi ani. Sentinţa a fost pronunţată pe 21 aprile 2023.

Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Neamț FOTO Arhiva Adevărul

„Condamnă pe inculpatul Arhip Antonio Ilie la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav (...).  Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat (...), după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Naţional de date Genetice Judiciare“, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Neamţ.

Instanţa a mai decis ca acuzatul să plătească unei părţi civile din dosar 100.000 de euro, cu titlu de daune morale. Antonio Arhip, de 52 de ani, era trimis în judecată în luna august a anului trecut, acuzaţia adusă fiind omor. Fusese arestat în octombrie 2021, după ce în curtea locuinţei a fost găsită îngropată o fetiţă de 5 ani.

Detaliile din acest caz sunt sinistre, bănuindu-se că inculpatul şi-a ucis, în afara fiicei, Andreea, şi o fostă soţie, Magdalena Ursu, din Buhuşi, judeţul Bacău, în vârstă de 26 de ani la data când a fost semnalată dispariţia mamei şi a copilului. În timpul cercetărilor, Arhip nu a colaborat cu anchetatorii, negând acuzaţiile.

Pe 19 octombrie 2021, în urma unei sesizări, anchetatorii au descins acasă la inculpat, în Târgu Neamţ, descoperind cadavrul copilei, îngropat la o adâncime de numai jumătate de metru în grădina din spatele casei. În 2017, Arhip s-a recăsătorit, dar şi noua soţie a divorţat, în luna august 2021. Se pare că ea le-a spus criminaliştilor că bărbatul avea un comportament ciudat.

Femeia a detaliat, afirmând că i s-a interzis să meargă într-un anume loc din grădina gospodăriei. Acolo fusese improvizat un fel de altar, unde nemţeanul aprindea lumânări şi candele. În această speţă, procurorii au dispus efectuarea unui test ADN, pentru a se stabili dacă este vorba despre fetiţa criminalului evlavios.

8 decembrie 2006, o zi fatidică

„Pe 19.10.2021, s-a înregistrat dosar ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia, în 2006, a două victime, mamă şi fiică, existând posibilitatea ca ele fi fost victimele unui omor. A fost efectuată o percheziţie, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru, posibil al unei persoane minore, ce erau îngropate în curtea casei“, transmitea Parchetul Neamţ.

Cu ani în urmă, mama și fiica au fost date dispărute FOTO Poliția Română
Cu ani în urmă, mama și fiica au fost date dispărute FOTO Poliția Română

Despre cele două victime, se spune că au dispărut pe 8 decembrie 2006. Femeia se despărţise de soţ, obţinând custodia copilei, mama întorcându-se la părinţii săi, în Buhuşi, Bacău. În ziua fatidică, cele două au ieşit în oraş cu tatăl copilei, pentru a-i cumpăra celei mici nişte hănuţe. Cel mai probabil, gândul de a suprima viaţa victimelor a prins contur în mintea bărbatului cu o zi înainte.

Pe 7 decembrie, Magdalena Ursu, însoţită de un executor judecătoresc, s-a deplasat la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care Antonio Arhip i-a încredinţat fetiţa, În aceeaşi zi, femeia a luat copilul şi s-a întors la casa părintească, la Buhuşi. Fusese pusă în executare o sentinţă civilă din 26 noiembrie 2006, prin care custodia copilului îi era acordată mamei.  Apoi, pe 8 decembrie, tatăl a venit la uşa lor şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături.

Se pare că au plecat spre moarte, pentru că de atunci nu au mai fost văzute. Arhip a fost audiat ani în şir, dar a susţinut că a fost în oraş, cu ambele, însă în aceeaşi zi s-au despărţit, mama şi fiica plecând spre domiciliul bunicului matern, iar el s-a întors la Târgu Neamţ. Timp de 15 ani au fost făcute cercetări, au fost audiaţi martori, au fost prelevate şi analizate diferite probe, însă toate acestea nu au dus la niciun rezultat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite