Ultimele clipe din viaţa unui bărbat din Neamţ. Scos prea târziu din flăcările care i-au cuprins casa

0
Publicat:

O tragedie a avut loc în judeţul Neamţ, un bărbat pierzându-şi viaţa în incendiul care i-a cuprins gospodăria. Consătenii l-au scos din flăcări, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea sa

Un aragaz nesupravegheat a provocat tragedia FOTO ISU Neamț
Un aragaz nesupravegheat a provocat tragedia FOTO ISU Neamț

Tragedia s-a petrecut în comuna Doljeşti. Sâmbătă, 23 septembrie 2023, în jurul orei 18.15, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au fost solicitate să intervină la locuinţa unui bărbat din Neamț, domiciliat în Buruieneşti, la locul indicat fiind trimise echipaje de la Detaşamentul de pompieri Roman.

Sătenii s-au mobilizat pentru stingerea incendiului, până la sosirea forţelor de intervenţie profesioniste reuşind să scoată dintr-o anexă a imobilului un bărbat în vârstă de 52 de ani. Era prea târziu, ultimele clipe din viața acestuia sfârșindu-se din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon şi a arsurilor suferite. Necropsia va stabili cauza exactă a morţii.

„Incendiul s-a manifestat în bucătărie, cu posibilitatea propagării la întreaga casă. Din păcate, bărbatul nu prezenta semne vitale. Au ars un aragaz, obiecte de mobilier, materiale textile şi tavanul locuinţei. Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului“, a declarat căpitan Irina Popa, de la ISU Neamţ.

O altă misiune a pompierilor a avut loc în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2023. La ora 09.18, au fost înştiinţaţi despre faptul că o persoană, care locuieşte într-un apartament din municipiul Piatra Neamţ nu mai răspunde la uşă şi nici la telefon. Au fost trimise acolo două echipaje cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD TIM.

„Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au intrat în apartamentul situat la primul etaj într-un bloc de locuinţe de pe strada Valea Albă. În interiorul unei camere pompierii găsit o femeie de 52 de ani ce necesita îngrijiri medicale. A primit îngrijiri medicale, fiind apoi transportată la Spitalul Judeţean“, a mai transmis ISU Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite