Salvatorii de vieți nu iau niciodată pauză. Un pompier din Neamț, aflat în timpul liber, a intrat în flăcări și a salvat un bătrân de la moarte

0
Publicat:

Un portret de pompier dedicat meseriei a fost creionat de conducerea ISU Neamţ, după ce cadrul militar a dat dovadă de bravură. A intrat în flăcări şi a salvat un bătrân de la moarte.

Plutonier adjutant Bogdan Brem FOTO ISU Neamț
Plutonier adjutant Bogdan Brem FOTO ISU Neamț

Despre un incendiu devastator, care a avut loc la Piatra Neamţ în noaptea de 12/13 aprilie 2023, detalii au fost furnizate imediat după producerea lui de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“, precizându-se pagubele provocate şi că un bătrân a fost salvat.

Apoi, în Sâmbăta Paştilor, ISU a comunicat date suplimentare despre nedoritul incident, precizându-se că pietreanul surprins în locuinţă de izbucnirea flăcărilor a scăpat de la o moarte sigură graţie altruismului şi bravurii de care a dat dovadă un vecin, care este pompier profesionist.

„În timp ce parca maşina în faţa locuinţei de pe strada Cârloman, Bogdan a observat flăcări la casa vecinului. A ieşit din autoturism şi s-a îndreptat către casa în care ştia că se află o persoană în vârstă. A intrat imediat în locuinţă şi a găsit un bărbat de 69 de ani pe care l-a scos afară“, a declarat căpitan Irina Popa.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a mai spus că Bogdan Brem, după ce a evacuat sexagenarul, a sunat la 112, anunţând evenimentul de pe strada Cârloman, oferind informaţii despre locaţie, amploarea incendiului şi despre ce forţe de intervenţie trebuie trimise acolo.

Plutonierul adjutant Bogdan Brem a fost conducător de autospeciale şi paramedic în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ din 2006 până în anul 2022, iar în prezent este conducător auto în cadrul Serviciului Logistic. „Felicitări Bogdan!“, i-a transmis comanda ISU „Petrodava“.

În nedoritul eveniment de la Piatra Neamţ, o casă şi trei anexe gospodăreşti au fost distruse de flăcări. Pompierii militari au limitat proporţile dezastrului, dar pagubele au fost foarte mari. Au ars acoperişurile pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi cu bunurile materiale din interior.

Incendiul a provocat mari daune FOTO ISU Neamț
Incendiul a provocat mari daune FOTO ISU Neamț

Este vorba despre obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, obiecte de uz gospodăresc şi multe alte lucruri din agoniseala proprietarului. În ceea ce priveşte cauza producerii incendiului, pompierii au fost de părere că ea a fost efectul termic al curentului electric - mijloc de iluminat lăsat sub tensiune, adică un banal bec.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite