Dezastru în toiul nopţii. Trei TIR-uri s-au transformat în scrum într-un oraş din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un aparat de încălzit a dus la producerea unui dezastru în toiul nopţii pe o stradă dintr-un oraş din Neamţ. Pagubele suferite sunt foarte mari, după ce trei TIR-uri s-au transformat în scrum.

Flăcările au provocat mari daune FOTO ISU Neamț
Flăcările au provocat mari daune FOTO ISU Neamț

Alarma s-a dat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ în noaptea de 1/2 decembrie 2023, la ora 01.4, anunţându-se că pe strada Fabricii din Roman a luat foc un TIR. Au fost trimise două echipaje de pompieri, constatându-se că flăcările cuprinseseră şi un al doilea camion, în pericol fiind şi altul.

„Pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia au ars: un autocamioan în proporţie de 80% (cabină şi semiremorcă), cabina celui de-al doilea şi rezervorul, anvelopele şi instalaţia electrică de la a cel de-al treilea autocamion“, a declarat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pagubele suferite de proprietarii autocamioanelor sunt foarte mari, flăcările afectând şi remorcile de la două autovehicule. Practic, maşinile avariate nu mai pot fi folosite. Potrivit ISU, nu au fost victime, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de un aparat de încălzire locală supraîncălzit.

Pompierii au mai avut o misiune, în jurul orei 10.00, la un magazin din comuna Alexandru cel Bun. Intervenţia a limitat proporţia pagubelor, dar s-au transformat în scrum 100 de metri pătraţi din acoperişul spaţiului comercial şi o magazie. Scurtcircuitul electric pare să fi fost cauza probabilă de producere a incendiului.

„Colegul nostru, plutonier adjutatnt Olariu Bogdan, ce se afla în trecere şi a observat flăcările, a evacuat un bărbat de 45 de ani din zona incendiată şi şi-a sprijinit colegii la intervenţie. Bogdan este pompier şi paramedic în cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ din anul 2007“, a mai transmis căpitan Irina Popa.

Necazuri din cauza flăcărilor are şi un nemţean din comuna Girov, solicitarea către pompieri fiind făcută în jurul orei 10.20. Forţele de intervenţie au acţionat pentru lichidarea incendiului în urma căruia au ars două anexe gospodăreşti, magazie de lemne şi centrală termică, plus o bucată din acoperişul locuinţei. Cauza: coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite