Bătrâni salvaţi din flăcări de un pompier din Neamț care și-a riscat viața la limită

0
Publicat:

Un incendiu izbucnit noaptea trecută putea avea urmări tragice, dar ele au fost evitate de un pompier din Neamţ aflat în timpul liber, doi bătrâni fiind salvaţi din flăcări. Pompierul și-a riscat viața pentru a evita şi explozia unei butelii de aragaz.

Ion Asofroniei (cu geacă și pantalon de camuflaj), alături de colegi FOTO ISU Neamț
Ion Asofroniei (cu geacă și pantalon de camuflaj), alături de colegi FOTO ISU Neamț

Alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Petrodava“ s-a dat luni seară aseară, în jurul orei 20,00, prin apel la 112, când pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu de mari proporţii izbucnit la o locuinţă situată în localitatea Hoiseşti, comuna Mărgineni.

La sosirea cadrelor ISU flăcările se manifestau generalizat la o anexă gospodărească lipită de o casă şi la acoperişul locuinţei. Pompierii aveau să constate că la intervenţie erau deja prezenţi doi colegi, care erau în timpul liber şi că proprietarii fuseseră salvaţi din flăcări de unul dintrei ei.

„Apelul la 112 a fost efectuat de colegul nostru, plutonier adjutant Ioan Asofroniei Ioan, care locuieşte la două case distanţă de locul în care s-a produs incendiul. Tot el a fost cel care i-a evacuat din interiorul locuinţei pe proprietari, un bărbat de 67 de ani şi o femeie de 64 de ani“, a declarat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Adjutantul, după ce s-a asigurat că cei doi batrâni salvați din flăcări nu mai sunt în pericol, şi-a riscat viaţa, intrând iar în casa cuprinsă de flăcări. A căutat locul unde era amplasată o butelie şi a scos-o din interiorul locuinţei, pentru a evita producerea unei explozii.

„Şi pentru că meseria de pompier este un stil de viaţă, soldatul Răzvan Drăgan, aflat în timpul liber, s-a alăturat colegilor şi a intervenit pentru stingere. Cei doi sunt colegi de tură la Detaşamentul Piatra Neamţ. Ioan este pompier şi paramedic de 16 ani, iar Răzvan este de pompier de jumătate de an“, a mai transmis ISU.

Flăcările au provocat mari daune
Flăcările au provocat mari daune

Incendiul a fost stins în cele din urmă, dar pagubele sunt extrem de mari. Au ars anexa şi acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 105 metri pătraţi, plus bunuri din interiorul acestora. Cadrele de la ISU Neamţ au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite