Infractori fără niciun Dumnezeu: „moda” revoltătoare a jafurilor comise la înmormântări şi priveghiuri

0
Publicat:

Cazuistica judiciară din judeţul Neamţ este la fel de bogată ca şi prin ţară, dar unele speţe constituie nemernicii de neconceput. Infractori din Neamţ au comis jafuri la înmormântări şi priveghiuri.

Unele infracțiuni stârnesc indignarea FOTO Arhiva Adevărul
Unele infracțiuni stârnesc indignarea FOTO Arhiva Adevărul

Făptaşii au dat dovadă de josnicie, alegându-şi victimele când acestea erau în momente extrem de nefericite, unele îngropându-şi rudele decedate, în timp ce altele erau în imposibilitatea de a se împotrivi. Un astfel de caz a avut loc la Roman, pe data de 25 mai 2023, infracţiunea fiind comisă în jurul prânzului.

La Cimitirul Eternitatea a avut loc înmormântarea a trei persoane decedate într- un accident rutier (o femeie de 31 de ani, fiul de 3 ani şi bunicul copilului, un bărbat de 56 de ani). Numai că, în timp ce membrii familiei îi conduceau pe ultimul drum, casa le-a fost spartă. Infractorii au reuşit să sustragă 50.000 de lei şi bijuterii de mare valoare.

„În jurul orei 18.40, Poliţia Roman a fost sesizată, de către o femeie de 55 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de furt. A rezultat că, în intervalul orar 12:00-18:30, în timp ce reclamantul nu se afla în imobil, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie, prin forţarea uşii de acces, în interiorul acestuia“, transmitea Poliţia Neamţ.

O faptă infamă a avut loc în Gara Târgu Neamţ, pe 16 februarie 2023. Doi indivizi, de 24, respectiv 50 de ani, la adăpostul întunericului, au jefuit o tânără surdomută de 18 ani, din Dolj, furându-i telefonul. Au profitat de faptul că aceasta nu putea cere ajutor. După ce infracţiunea de tâlhărie a fost reclamată, autorii au fost identificaţi în scurt timp.

Pe 5 octombrie anul trecut, un bărbat de 52 de ani, din comuna Săbăoani, s-a făcut de ruşine în localitatea de domiciliu după ce, în loc să-şi ia rămas bun de la un consătean care decedase, a cotrobăit prin locuinţa unde era depus sicriul defunctului. A găsit sume în lei şi euro, pe care i-a luat fără nicio remuşcare.

A profitat de faptul că uşile de la camerele imobilului nu erau închise, „prada“ fiind de 2.300 de euro şi 10.000 de lei. Un bătrân de 72 de ani a sesizat poliţiştii, iar hoţul a fost depistat. Reuşise să cheltuie, în doar câteva ore, o mare parte din bani, cel mai probabil la jocuri de noroc, fiind găsită doar suma de 9.000 de lei.

La Piatra Neamţ, pe 9 august 2022, victimă a unei tâlhării a fost un bătrân de 69 de ani. A căzut pe stradă, suferind câteva leziuni, în timp ce se întorcea de la cumpărături, iar în „ajutor“ i-au sărit doi tineri, care doar au „pozat“ în bunii samariteni, doarece intenţiile lor erau cu totul altele, plănuind un jaf.

Autorii s-au oferit să îl conducă la domiciliu, dar odată ajunşi aici au început să caute prin casă. I-au sustras sexagenarului un portofel, în care se afla suma de 60 lei şi două lănţişoare din aur, cu valoare sentimentală pentru bătrân. Fiica victimei a alertat anchetatorii, cercetările ducând la prinderea tinerilor de 19, respectiv 32 de ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite