Afaceri ruinate de un incendiu devastator, în Neamţ. Şapte firme au fost afectate major

0
Publicat:

Afaceri ruinate de un incendiu devastator - este bilanţul sumbru al unui eveniment petrecut în Neamţ, la Roman, şapte firme fiind afectate major. Intervenţia pompierilor a durat 17 ore.

Flăcările s-au extins de la o firmă la alta FOTO ISU Neamț
Flăcările s-au extins de la o firmă la alta FOTO ISU Neamț

Joi, 4 mai 2023, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ a publicat detalii despre unul dintre cele mai mari incendii din ultimii ani, care s-a soldat cu pagube uriaşe. Șapte societăţi au fost afectate, ele fiind situate una lângă alta, pe şoseaua ocolitoare a Romanului.

Vântul puternic a facilitat extinderea flăcărilor, iar ce a urmat a fost un dezastru de mari dimensiuni, afectate fiind șapte firme. Alarma la ISU s-a dat pe data de 2 mai a.c., la ora 12.30, fiind sesizat un incendiu la un depozit de paleţi dn lemn, care se afla în apropierea unei benzinării Petrom, existând risc maxim de producerea unei explozii.

„Vântul a favorizat extinderea flăcărilor cu repeziciune la construcţiile aflate în imediata vecinătate. Având în vederea amploarea incendiului şi cantitatea mare de materiale combustibile au fost suplimentate forţele şi mijloacele de  intervenţie inclusiv de la Detaşamentele Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ“, a transmis ISU Neamţ.

Pentru stingerea incendiului au acţionat aproximativ 80 de persoane, între care cadre profesioniste (cele mai multe), voluntari de la serviciul de specialitate din Roman şi angajaţi de la firme, angrenate fiind circa 20 de autospeciale de stingere, de intervenţie şi salvare de la înălţime, de descarcerare, motopompe, cisterne etc.

Pagubele produse sunt foarte consistente, fiind afectate mai multe construcţii. La o firmă, care are domeniu de activitate depozitarea europaleţilor, au ars aproximativ 6.000 de astfel de produse, care erau amplasate pe 2.600 de metri pătraţi, o clădire din lemn în care se aflau documente şi multe altele.

„La un operator economic ce avea ca obiectiv de activitate depozitarea şi comercializarea materialelor şi accesoriilor pentru producerea de mobilier au ars 700 mc material lemnos (PAL, AGT, OSB, placaj, blaturi de bucătărie, HDF), 10.000 ml cant, mobilier, electrocasnice, aparate de măsură, sistem de supraveghere video, anvelope,  articole de birotică şi papetărie“, a mai transmis ISU Neamţ.

Aproape o zi a durat intervenția pompierilor FOTO ISU Neamț
Aproape o zi a durat intervenția pompierilor FOTO ISU Neamț

Căpitan Irina Popa a comunicat că, la benzinărie, pompierii au împiedicat producerea unei catastrofe, dar din cauza temperaturilor ridicate au fost deteriorate faţada clădirii pe 50 de metri pătraţi, uşi, sistemul de supraveghere, instalaţia electrică exterioară, o vitrină frigorifică, rastelul pentru uleiuri uzate şi display-ul unei pompe de alimentare.

Afectat a fost şi un depozit aparţinând Ocolului Silvic Roman, acolo arzând aproximativ 60 de metri cubi de lemn şi două construcţii.

Intervenţia pompierilor a durat circa 17 ore, terminându-se în dimineața zilei de joi, 3 mai, în jurul orei 6.00. Cauza declanşării acestui incendiu catastrofal este în curs de stabilire.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite