Trei pompieri din Piatra-Neamţ au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr

0
Publicat:

Trei pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, relatează Agerpres.

Cei trei pompieri care au salvat bebelușul FOTO Agerpres
Cei trei pompieri care au salvat bebelușul FOTO Agerpres

Familia copilului locuieşte în apropierea unităţii, iar tatăl a venit la poarta detaşamentului pentru a cere sprijinul pompierilor.

"Fără să stea prea mult pe gânduri, trei pompieri au urmat bărbatul până la apartamentul de la al doilea etaj dintr-un bloc de locuinţe de vis-a-vis. Acolo, o mamă îşi ţinea în braţe bebeluşul de un an şi jumătate care începuse să se învineţească din cauza unei bucăţi de măr cu care s-a înecat. Imediat, Ionuţ a luat copilul şi i-a aplicat manevrele pentru a-i scoate bolul alimentar. După scurt timp, copilul a început să plângă, semn că îşi revine. Costel şi Marius au fost alături de Ionuţ şi l-au ajutat pentru ca bebeluşul să trăiască", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Ulterior, pompierii au solicitat un echipaj SMURD, care a preluat copilul şi l-a transport la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Cei trei pompieri care au salvat viaţa bebeluşului sunt plutonierul adjutant şef Costel Ciocan, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu-Stache şi plutonierul major Marius Claudiu Catană, precizează ISU Neamţ.

Manevra care face diferența între viață și moarte

O manevră simplă poate face diferența dintre viață și moarte, atunci când apare înecarea cu un corp străin. Dr. Tudor Ciuhodaru ne învață pașii acordării primului ajutor în caz de urgență, fie că este vorba despre un copil sau un adult. Specialistul atrage atenția că sunt tot mai frecvente astfel de cazuri. Un bărbat a murit înecat cu cozonac, altul după ce s-a înecat cu o bucată de covrig, iar altul asfixiat cu mâncare (la mall, înconjurat de zeci de persoane). "Nu erau singuri! O manevră simplă le-ar fi putut salva viaţa. Lipsa educației pentru sănătate este din nou letală", avertizează medicul.      

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite