Un copil de trei ani s-a înecat în piscina unei pensiuni din stațiunea montană Straja

0
Publicat:

Un copil în vârstă de trei ani și jumătate a murit, marți, după ce a căzut în piscina unei pensiuni din stațiunea montană Straja. Fusese lăsat nesupravegheat de părinți.

Stațiunea montană Straja. Foto Complex Montana
Stațiunea montană Straja. Foto Complex Montana

O tragedie s-a petrecut, marți, în stațiunea montană Straja, din Valea Jiului (județul Hunedoara). Un copil în vârstă de trei ani și jumătate a murit după ce a căzut în piscina interioară a unei pensiuni.

Tragedie în Straja

Salvamontiștii din stațiunea montană Straja i-au acordat primul ajutor, după ce copilul a fost găsit în stare de inconștiență în apă. În același timp serviciul de Ambulanță din Lupeni a fost solicitat în ajutorul victimei.

„La locul solicitării echipajul de Ambulanță a găsit minorul în stop cardio-respirator. Au fost continuate manevrele de resuscitare, timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și intervenția echipajului cu medic de la Petroșani”, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

După cele 20 de minute de resuscitare, echipajul medical a constatat că pacientul a ieșit din stop cardiac. Copilul a fost preluat de ambulanță pentru a fi transportat la spitalul din Lupeni. Pe drumul de zece kilometri din stațiune către unitatea medicală, copilul a intrat din nou în stop cardio-respirator.

„S-au început din nou manevrele de resuscitare, care au continuat și la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului din Lupeni. Din păcate, după două ore de resuscitare, medicii au constatat decesul copilului”, a precizat medicul Călin Dumitrescu.

O nouă tragedie în Valea Jiului

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, marți, Poliția municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că victima a căzut  într-o piscină și este inconștient.

„Minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja și a rămas nesupravegheat  pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă din nefericire a decedat la spital”, a informat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. Este al doilea copil decedat în urma unui accident, petrecut în ultima lună, în Valea Jiului, după minorul lovit pe trecerea de pietoni, în Petroșani, de mașina condusă de un tânăr de 18 ani, băut.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite