Teribilă cumpănă la senectute. Unor soţi din Neamţ le-a ars casa pe când ajutau pompierii să stingă un foc în vecinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţa bătrânilor a fost distrusă în totalitate. FOTO Prefectura Neamţ
Locuinţa bătrânilor a fost distrusă în totalitate. FOTO Prefectura Neamţ

Un incendiu uriaş i-a nenorocit pe doi bătrâni, casa fiindu-le învăluită de flăcări în timp ce ajutau pompierii să stingă vegetaţia uscată din apropierea gospodăriei.

Doi vârstnici din Neamţ trec printr-un moment de cumpănă al vieţii lor, deoarece şi-au văzut agoniseala de-o viaţă făcută scrum. Gospodăria a fost mistuită de un incendiu, care a cuprins circa 30 de hectare, locuinţa fiindu-le învăluită de flăcări de unde nu se aşteptau, din spatele ei, exact când ajutau pompierii să stingă vâlvătăile în altă parte. 

Adrian Niţă, prefectul judeţului, s-a implicat pentru ajutorarea familiei sinistrate din satul Şoimăreşti, comuna Drăgăneşti, dispunând măsuri în acest sens, după ce ieri, 17 martie, a fost la locul nedoritului incident. Aufost intervenţii la Crucea Roşie, la preoţii din localitate şi urmează să fie aduse două construcţii tip container pentru locuit. 

„Doi oameni, de 63 şi 64 de ani, gospodari, au văzut cum toată sudoarea muncii lor s-a dus de pe faţa pământului. 

E greu de explicat în cuvinte ce au simţit în timpul dezlănţuirii focului. În timp ce ajutau pompierii să stingă incendiul din vecinătate, flăcările, din cauza vântului, s-au extins până la locuinţa lor şi au distrus-o complet. 

I-am găsit plângând, amărâţi, dar convinşi că această încercare pe care le-a dat-o Dumnezeu nu e menită decât să îi facă mai puternici“, a declarat prefectul Niţă. 

Bătrânii au reuşit să-şi salveze din calea flăcărilor doar animalele din bătătură, un cal, o vacă, o viţică, câteva capre şi păsări. A fost efectuată o anchetă socială, urmând a se solicita bani de la Fondul de Rezervă al Statului, pentru reconstrucţia locuinţei, iar reprezentanţilor ocolului silvic din zonă li s-a cerut să se implice în asigurarea unor lemne de foc.

incedraganesti

Sursa Prefectura Neamţ

„M-am asigurat că primăria se va îngriji ca animalele rămase în această gospodărie să nu sufere de lipsa furajelor. Am luat legătura cu cei de la Crucea Roşie şi cu preotul paroh pentru a se implica. Dramele se petrec sub ochii noştri! Trebuie doar să ne facem timp să le vedem şi, cât ne putem permite, să intervenim pentru diminuarea lor!“, a mai precizat prefectul judeţului. 

Incendiul avut loc pe 15 martie 2022 şi a cuprins 30 de hectare de teren. A izbucnit în Drăgăneşti, extinzându-se şi în judeţul Suceava, la Drăguşeni, forţele de intervenţie fiind alertate prin apel la 112, înregistrat în jurul orei 14:18. Specialiştii ISU Neamţ au ajuns la concluzia că sinistrul a fost provocat de focul deschis în spaţii deschise, cel mai probabil de la arderea unor resturi vegetale. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ţinutul Zimbrului, uriaşă recunoaştere la Berlin. Locul 1 mondial în „Top 100 Sustainable Destinations”

Imaginea Primăriei Bicaz pe Facebook: o tânără senzuală, cu piercing, care îşi face selfie. Primarul dă vina pe hackeri

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite