Patru pompieri, exact la locul potrivit. Şofer încarcerat în autotrenul răsturnat, salvat la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc pe DN 15 B, la Pipirig FOTO Poliţia Neamţ
Accidentul a avut loc pe DN 15 B, la Pipirig FOTO Poliţia Neamţ

Patru pompieri, care se îndreptau către serviciu, au fost martorii unui accident rutier, salvându-l pe şoferul care rămăsese încarcerat în camionul răsturnat

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut în dimineaţa de joi, 10 martie, pe Drumul Naţional 15 B, în comuna Pipirig, judeţul Neamţ, unde un autotren, care transporta piatră de mari dimensiuni, s-a răsturnat deoarece şoferul a pierdut controlul volanului şi a acroşat gardul unei locuinţe. 

Conducătorul auto a rămas încarcarat în cabina camionului, dar întâmplarea a făcut ca martori la accident să fie patru pompieri, care se îndreptau către serviciu cu maşina unuia dintre ei. Ei au fost cei care au intervenit primii, au reuşit să descarcereze victima şi să-i acorde primul ajutor medical. 

„La accidentul rutier au fost martori patru pompieri de la Garda 2 de Intervenţie Poiana Teiului, care se deplasau spre serviciu. Nu au stat pe gânduri, au oprit autoturismul în care se aflau şi au mers la intervenţie. Din interiorul cabinei autotrenului au scos conducătorul auto, un bărbat de 45 de ani şi cu materiale din trusa de prim ajutor a autoturismului au acordat victimei îngrijiri medicale“, a transmis Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. 

Cât despre pompierii care au intervenit, ei sunt plutonierii adjutanţi şefi Dan Bordeanu şi Virgil Domnica şi plutonierii majori Vasile Bejinariu şi Vasile Murariu. Ulterior, la locul accidentului au sosit

trei echipaje de la ISU, victima fiind transportată cu o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ. 

   

camionulleghin1

Pompierii care au intervenit sunt angajaţi la Garda de Intervenţie Poiana Teiului. FOTO ISU Neamţ

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au deschis o anchetă, urmând a stabili cauza accidentului. Ipotezele

avute în vedere sunt o defecţiune tehnică a autotrenului sau neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic - carosabil umed şi alunecos. Circulaţia pe DN 15 B s-a desfăşurat cu dificultate în zonă, deoarece încărcătura s-a răsturnat pe drum. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cum a învins ANI în instanţă o fostă şefă a Fiscului. Era acuzată că ar fi favorizat firma soţului ei

Neputincioşi în faţa dezastrului. Toată agoniseala de-o viaţă, transformată în scrum

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite