Sport cu jucării pentru copii. Ce trebuie să facă spectatorii din Piatra Neamţ şi Roman

0
Publicat:

O nouă ediţie a unei manifestări inedite este organizată în municipiile Piatra Neamţ şi Roman, numele ei fiind „Sport cu jucării pentru copii“. Spectatorii sunt invitați la meciuri caritabile.

Instantaneu de la o ediție trecută FOTO FRF
Instantaneu de la o ediție trecută FOTO FRF

Direcţia Judeţeană de Sport Neamţ a anunţat că va organiza o nouă ediţie a unui eveniment cu caracter caritabil, manifestările fiind programate la sfârşitul acestei săptămâni, în arenele acoperite din cele două oraşe nemţene. Spectatorii trebuie să vină la meciuri cu jucării, care vor ajunge la copii cu nevoi speciale.

„Am schimbat denumirea evenimentului din «Fotbal cu jucării pentru copii» în «Sport cu jucării pentru copii“, fiindcă în 2023 vom avea parte şi de handbal. Acesta va face parte din programul manisfetării de la Piatra Neamţ, care va avea loc vineri, 15 decembrie 2023, în Sala Ceahlăul“, a declarat Gheorghe Paisa, directorul DJS Neamţ.

De la ora 17.30, va fi partida de handbal dintre componenţii echipelor de seniori din Piatra Neamţ, adică fetele de la Handbal Club Feminin şi băieţii de la HC Pietricica Neamţ. O oră mai târziu va debuta meciul de fotbal dintre divizionara secundă de fotbal în sală Ceahlăul şi divizionara secundă (Liga 2) CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

În acest joc, momentul culminant va fi la primul gol marcat, când spectatorii prezenţi în tribune vor arunca jucăriile de pluş aduse. Dacă nu se va înscrie, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ediţiile trecute, pluşurile vor poposi pe parchetul sălii când arbitrul va fluiera finalul disputei programată pe parcursul a două reprize de câte douăzeci de minute fiecare.

Jucăriile vor fi adunate şi donate copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“ din Piatra Neamţ. Organizatorii speră ca spectatorii să fie prezenţi în număr cât mai mare, înţelegând că evenimentul este unul festiv prin care sportul vine în sprijinul unor persoane defavorizate.

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, manifestarea continuă la Roman, de la ora 18.00.

Vor fi pe teren cei de la CSM şi foşti fotbalişti de la Laminorul, momentul cu jucăriile fiind la această partidă. Vor mai evolua în cadrul Cupei Kids Real, mici fotbalişti de la acest club, Vulpiţele Galbene (fotbal feminin), Gloria, Viitorul, toate din Roman, plus Junior Star Gâdinţi, Viitorul Târgu Frumos şi Viva Activ Buhuşi, fiind şi o festivitate de premiere.

„Am participat cu drag de fiecare dată la acest eveniment, chiar dacă meciul respectiv s-a jucat afară sau în sală. Ne bucurăm că prin prezenţa clubului nostru putem aduce zâmbete unor copii la final de an. Nu ne dorim decât să vină cât mai multă lume care să se bucure de un spectacol sportiv şi să ne răsplătească prin aducerea de jucării pentru copii“.

Acesta este declaraţia Daniel Mahu Moisii, preşedintele Consiliului Director de la CSM Ceahlăul, în timp ce atacantul Patrick Petre a opinat: „Este o mare satisfacţie să particip, în premieră, la acest eveniment caritabil şi să pot să aduc zâmbete pe chipurile copiilor. Crăciunul are o doză de magie pentru toţi. Haideţi să facem şi pentru aceşti copii să fie special!“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite