Protest inedit cauzat de gropile din carosabil. A ieşit la pescuit pe o stradă din Roman

0
Publicat:

Un protest inedit a fost cauzat de gropile din carosabil. Un tânăr a ieşit la pescuit pe o stradă din Roman, încercând în acest mod să atragă atenţia administraţiei locale că trebuie făcut ceva.

Pescar în Piața Ecaterina Teodoroiu FOTO Grupul romașcanilor
Pescar în Piața Ecaterina Teodoroiu FOTO Grupul romașcanilor

La fel ca în toate oraşele din ţară, şi la Roman calitatea unor artere de circulaţie, mai mult sau mai puţin tranzitate, lasă de dorit. Astfel, probleme de infrastructură sunt în zona Pieţei Ecaterina Teodoroiu, unde covorul asfaltic este distrus în multe locuri, lucru care provoacă disconfort atât conducătorilor auto, cât și pietonilor, deoarece și trotuarele sunt afectate.

Recent, pe un grup de socializare din municipiul Roman au fost postate mai multe fotografii din respectiva piaţă, relevante despre starea zonei. Într-o poză, cineva cu simţ al umorului mai dezvoltat a fost surprins la pescuit, încecându-şi „norocul“ într-o baltă de pe stradă. Postarea a strâns nenumărate comentarii, edilii orașului de la malurile Moldovei și Sitretului fiind acuzaţi de neimplicare.

Unul dintre internauţi îi ironizează pe cei ce locuiesc prin prajmă, transmiţându-le că ar trebui să fie „fericiţi, deoarece au piscină gratis“. Alţii sunt de părere că infrastructura rutieră este distrusă de TIR-uri, care fac, zinic, aprovizionarea la un depozit de legume şi că în zonă nu s-au mai efectuat lucrări de ani de zile.

„Tot din cauza gabaritului depăşit, imperios necesar aprovizionării unor patronaşi, a cedat, săptămâna trecută, ţeava de alimentare cu apă. Acolo trebuie trotuar pentru oameni, nu asfalt pentru «clanul...»“, susţine un romaşcan. Primăria  a transmis că problema sesizată a fost discutată într-o şedinţă din 21 martie şi că se va interveni pentru remediere.

Astfel de „proteste“ nu sunt singulare prin Neamţ. Acum vreo doi ani, o scenă ilară s-a petrecut la Piatra Neamţ. Într-o seară, la ieşirea din oraş spre Bicaz, un tânăr şi-a montat cortul şi-a apucat să pescuiască pe marginea drumului naţional. Atrăgea atenţia că acolo apăruse un „iaz“, în urma avariei la o magistrală de apă, care alimentează municipiul.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite