Şoferiţă de 55 de ani, depistată cu o alcoolemie record. După ce a băut straşnic, a comis un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducătoarea auto nu a suferit leziuni în urma accidentului FOTO Poliţia Neamţ
Conducătoarea auto nu a suferit leziuni în urma accidentului FOTO Poliţia Neamţ

O şoferiţă care băuse peste măsură, a ignorat faptul că nu avea ce căuta la volan şi a fost protagonista unui accident. Testul efectuat a indicat o alcoolemie foarte mare.

Zilele de la sfârşitul săptămânii trecute nu au fost „liniştite“ pe şoselele judeţului Neamţ, poliţiştii fiind solicitaţi să efectueze cercetări în cazul unor accidente, care nu s-au soldat cu decese, ci doar cu răniţi şi pagube materiale. Verificările de rutină au dus şi la depistarea unor şoferi care nu avea ce căuta la volan, deoarece băuseră. 

Au fost şapte astfel de cazuri, iar dintre ele iese în evidenţă cea a unei conducătoare auto, de 55 de ani. La ea a fost

descoperită cea mai mare alcoolemie dintre toţi cei care erau „euforici“. Sâmbătă, un accident accident de circulaţie a avut loc în localitatea Ştefan cel Mare, el fiind anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispecerat în jurul orei 12:50.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în timp ce o femeie de 55 de ani, din Păstrăveni, conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă, „urcându-şi“ maşina pe acostamentul înclinat al şoselei. Şoferiţa nu a suferit leziuni, accidental soldându-se doar cu pagube materiale. 

Conducătoarea auto a fost testată cu etilotestul, aparatul indicând o valoare foarte mare, respectiv 1,15mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere că această valoare se dubleză în sânge, înseamnă că femeia în culpă era aproape de coma alcoolică, stare care instalează în jurul valorii de

doi la mie. 

Pentru mult timp de acum încolo şoferiţa va fi doar pieton, carnetul i-a fost reţinut în deverea anulării, fiindu-i întocmit dosar penal. În aceeaşi postură se află şi un bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamţ, depistat la volan pe bulevardul Traian. În cazul său rezultatul testului a fost o concentraţie de 0,78  mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cimitir în flăcări, într-o zi de „foc“ pentru pompieri. Câte intervenţii au avut în doar câteva ore

Şef de Salvamont, medic de profesie, despre rutina la Cota 1.850: „Suntem singuri contra naturii“ FOTO

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite