Saxofon furat din casa unui tânăr din Neamț. Hoțul a mai luat bijuterii şi alte bunuri de zeci de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jaf în care autorul a sustras bijuterii şi un saxofon, producând un prejudiciu estimat la câteva zeci de mii de euro, a fost rezolvat în scurt timp de către anchetatorii din Neamţ, suspectul fiind reţinut.

Bunuri sustrase descoperite la percheziție FOTO Poliția Română
Bunuri sustrase descoperite la percheziție FOTO Poliția Română

Cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman şi cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Neamţ au efectuat, pe data de 25 septembrie 2023, o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 48 de ani, din localitatea Văleni.

Acesta era bănuit de comiterea unui spargeri la locuinţa unui consătean, faptă petrecută cu câteva zile înainte. Bănuielile anchetatorilor aveau să se adeverească, fiind descoperite bunuri provenite din furt. Autorul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, iar marți, 26 septembrie 2023, urma să se facă propunere pentru luarea unei măsuri preventive. Aceasta poate fi control judiciar, arest la domicilu sau arest preventiv.

Infracţiunea a fost reclamată pe 22 septembrie 2023, de către o femeie de 58 de ani, care a alertat autorităţile după ce a constatat că locuinţa unui fiu a fost „vizitată“ de hoţi. În urma cercetărilor, aproximativ 70% din prejudiciul produs, a fost recuperat de polițiști şi predat persoanei vătămate.

„La data de 19 septembrie 2023, în jurul orei 22.30, persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil din Văleni, iar prin forţarea unei ferestre au pătruns în interiorul acestuia, de unde ar fi sustras o sumă de bani, bijuterii, un ceas, un telefon mobil, un saxofon şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de 125.000 lei“, a transmis Poliţia Neamţ.

Tot luni, 25 septembrie 2023, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au identificat o persoană dată în urmărire naţională. Un bărbat de 67 de ani, din Piatra Neamţ, avea emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse. Judecătoria Călăraşi îl condamnase la 2 ani de detenţie, pentru calificat în formă continuată. El va petrece o perioadă la Penitenciarul Bacău.

Necazuri are şi un tânăr de 23 de ani, din Piatra Neamţ. Pe 23 septembrie 2023, în timp ce se afla pe stradă a acostat, în faţa unui imobil, un adolescent de 15 ani, pe care l-a deposedat de suma de 50 de lei. Cazul a fost sesizat la 112, iar în aceeaşi zi autorul a fost reţinut, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite