Tâlhar prins de un câine-polițist. A jefuit și a vrut să violeze o femeie, dar Oscar a dat de urma sa

0
Publicat:

Oscar, un câine-poliţist, a descoperit infractorul care a încercat să violeze o femeie din Neamţ. Agresorul a intrat în locuinţa acesteia după lăsarea întunericului. Individul a fost arestat.

Oscar s-a remarcat în diverse misiuni FOTO Poliția Neamț
Oscar s-a remarcat în diverse misiuni FOTO Poliția Neamț

Pe 23 februarie 2023, după cercetările efectuate în urma primirii unei reclamaţii, poliţişti nemţeni au reuşit să identifice un bărbat de 41 de ani, din comuna Sagna, care este acuzat de comiterea a două infracţiuni, tentativă de viol şi furt calificat. Faptele fuseseră comise într-o localitate învecinată, Boteşti.

În jurul orei 21.30, nemţeanul a pătruns într-un imobil şi prin exercitarea unor constrângeri a încercat să întreţină raporturi sexuale cu o femeie de 60 de ani.

Poliția a declanșat căutarea făptașului, iar la ancheta ce a urmat a participat şi Oscar, un câine aflat în dotarea Poliţiei Neamţ, care a reuşit să dea de urma celui căutat.

„La momentul părăsirii imobilului, bărbatul de 41 de ani ar fi sustras un telefon mobil, aparţinând persoanei vătămate. În investigaţiile desfăşurate de poliţişti a fost folosit şi câinele de urmă Oscar, poliţiştii reuşind identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei“, a declarat subcomisar Ramona Ciofu.

Pe 23 februarie, suspectul fost condus la audieri, iar în urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate. După o zi petrecută după gratii, acuzatul a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Roman, hotărându-se privarea de libertate.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (...) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.02.2023 şi până la data de 25.03.2023, inclusiv. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare“, se arată în decia judecătorilor.

Cât despre Oscar, el este unul dintre cei nouă câini poliţişti care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului Neamţ, fiind folosiţi în diverse misiuni, funcţie de abilităţile individuale speciale pe care le au. Oscar are ca specializare detectarea mirosului uman, remarcându-se în mai multe misiuni.

„În cadrul unor misiuni nu există un timp de reacţie mare, în care câinele să poată interveni. Intervenţia trebuie să fie instantanee, exact în momentul producerii evenimentului, în cazul unei situaţii reale. Câinele de poliţie este supranumit şi «glonţul care poate fi reîntors», atât de repede trebuie să fie reacţia“, explica Ionuţ, instructorul câinelui.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite