Detalii halucinante din dosarul unui condamnat pe viață pentru crimă. Şi-a ucis fiica şi soţia, fiind descoperit abia după 15 ani

0
Publicat:

Antonio Arhip, un individ în vârstă de 53 de ani, din Târgu Neamţ, îşi va petrece restul zilelor în detenţie, zilele trecute magistraţii de la Curtea de Apel Bacău condamnându-l la închisoare pe viaţă.

Locuinţa criminalului din Târgu Neamţ FOTO Mesagerul de Neamţ
Locuinţa criminalului din Târgu Neamţ FOTO Mesagerul de Neamţ

Sentinţa este definitivă şi irevocabilă, în primă instanţă, la Tribunalul Neamţ, judecătorii hotărând aceeaşi pedeapsă, decizie care a fost contestată de inculpat. A fost acuzat că şi-a ucis fiica, Andreea, de 5 ani şi fosta soţie, Magdalena Ursu, de 26 de ani, lucru care s-ar fi petrecut pe 8 decembrie 2006, ultima zi în care au fost văzute în viaţă.

„Condamnă pe inculpatul Arhip Antonio Ilie la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav (...). Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat (...), după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Naţional de date Genetice Judiciare“, se arata în soluţia magistraţilor.

Instanţa a mai decis ca acuzatul să plătească unei părţi civile 100.000 de euro, daune morale. Ucigaşul avea să fie arestat la 17 ani după ce și-a ucis fiica și soția, pe 21 ianuarie 2021, când, în urma unui denunţ făcut de cea de-a doua soţie (care divorţase de el), în grădina casei acestuia a fost descoperit îngropat scheletul fetiţei de 5 ani. Proba ADN a atestat că aparţinea copilei.

Apoi, detalii halucinante aveau să iasă la iveală. Legiştii au stabilit că minora a fost ucisă cu patru lovituri de cuţit. Cadavrul mamei nu a fost găsit, autorul necolaborând cu anchetatorii, dar probele i-au făcut pe judecători să îl condamne pentru dublă crimă. Ca „profil“, Arhip a fost descris ca un individ „ciudat“, care afirma că are un drept divin asupra fiicei, în timp ce mama,care divorţase de el, era „demonică şi demonizată“.

„Dispune conservarea următoarelor bunuri, aflate la Camera de Corpuri Delicte: proba constituind o bucată de material de linoleum decupat din linoleumul de pe jos din camera locuinţei principale pe care s-au relevat cu lumină ultravioletă pete fluorescente; pungă din plastic ce prezintă pe suprafaţa sa pete cu aspect de stropi de culoare brun-maronii, cu aspect de sânge, găsită în podul locuinţei“.

Acestea sunt precizările din sentinţa pe scurt, dar mai sunt şi altele în legătură cu fragmentele osoase ridicate din curtea locuinţei inculpatului, pentru care s-a dispus efectuarea unei expertize genetice. O bucată de material plastic găsit în solul excavat şi două fragmente textile prelevate dintr-o plapumă descoperită în podul locuinţei vor fi conservate.

Cadavrul fostei soţii nu a fost descoperit

Căsnicia dintre Antonio Arhip şi Magdalena Ursu, el din oraşul de sub Cetatea Neamţ şi ea din Buhuşi, judeţul Bacău, nu a fost una reuşită, femeia hotărând să se despartă de bărbatul care o abuza fizic. Fiica a fost încredinţată de către o instanţă judecătorească mamei, dar au durat câţiva ani până ce bărbatul i-a dat-o, după nenumărate acţiuni în justiţie.

La un moment dat, tatăl Magdalenei Ursu a reclamat autorităţilor dispariţia fiicei şi nepoatei, a fost audiat fostul soţ, dar acesta a susţinut că ar fi plecate în străinătate. Ancheta declanşată în cazul dispariţiei a vizat şi dacă femeia „apărea“ în bazele de date de la Inspectoratul de Muncă, Şomaj, Finanţe, Casa de Sănătate sau Imigrări, penitenciare, dar nici urmă de ea.

Pentru a fi identificată, Magdalena Ursu a fost căutată şi prin Interpol şi Sirene, în Germania, Italia, Elveţia, Finlanda, Cehia, Portugalia, Estonia, Bulgaria şi Norvegia. Toate acestea argumente conduc la concluzia uciderii şi a efectuării de către inculpat a unor manopere de ascundere a cadavrului femeii, într-un loc rămas neidentificat, au apreciat judecătorii.

Rezolvarea cazului, pe 21 ianuarie 2021, avea să vină după ce un denunţ a fost formulat de a doua soţie a condamnatului. Aceasta a relatat că în grădina casei din Târgu Neamţ era un loc unde ea şi fiicele ei nu aveau voie să se apropie. Acolo bărbatul se ruga şi aprindea lumânări. Şi exact în acel loc avea să fie descoperit cadavrul fetiţei în vârstă de 5 ani. În motivarea condamnării este prezentată şi expertiza psihiatrică în cazul lui Arhip:

„Persoană dominatoare, greu cooperant, cu atitudine demonstrativă şi teatrală, egocentric, cu o stimă de sine exagerată, cu o capacitate de manipulare mare şi toleranţă redusă la frustrarea de a fi contrariat, având un comportament agresiv (...). Cu o dispoziţie iritabilă, irascibilă pe fondul stimei de sine gonflate, etalând trăsături de personalitate antisocială şi narcisistă (...). Prezintă elemente paranoide evidente, ce izvorăsc din teama de a pierde controlul“.

Fiica și mama au fost declarate dispăte de către anchetatori FOTO Poliția Română
Fiica și mama au fost declarate dispăte de către anchetatori FOTO Poliția Română

În această speţă, se bănuieşte că mama şi fiica au fost ucise pe 8 decembrie 2006. Cu o zi în urmă, Magdalena Ursu, însoţită de un executor, a mers la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care i s-a încredinţat fetiţa. Apoi, a doua zi, Arhip a venit la Buhuşi şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. Şi de atunci, nu au mai fost văzute.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite