Salvare miraculoasă dintr-o fântână. Strigătele unui bătrân din Neamţ au fost auzite de un vecin

0
Publicat:

Strigătele unui bătrân din Neamţ, care cerea jutor dintr-o fântână în care căzuse, au fost auzite de un vecin. Acesta a sunat la numărul unic de urgență 112, iar pompierii au ajuns în timp util, astfel că săteanul a avut parte de o salvare miraculoasă.

Pompierii au reușit să salveze bătrânul FOTO ISU Neamț
Pompierii au reușit să salveze bătrânul FOTO ISU Neamț

Alarma s-a dat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ marți, în jurul orei 18.00, după ce s-a anunțat că un sexagenar din satul Unghi, comuna Dragomireşti, a căzut, accidental, într-un puţ adânc de aproximativ cinci metri.

Cel care a solicitat ajutor pentru victimă a fost un vecin care trecea întâmplător prin zonă şi a auzit ţipetele disperate ale consăteanului său. La locul indicat au fost direcţionate forţe şi mijloace de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă.

„Cu ajutorul echipamentelor şi procedeelor specifice, pompierii au scos din fântâna cu o adâncime de 5 metri şi un diametru de 0,5 metri un bărbat în vârstă de 66 de ani. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului şi a refuzat transportul la spital“, a transmis locotenent Irina Popa, de la ISU Neamţ.

O misiune oarecum similară au avut pompierii din Neamţ pe data de 5 ianuarie 2022. Pe la ora 15.00, un nemţean din comuna Poiana Teiului, a sesizat că socrul său, în vârstă de 52 de ani, care fusese în vizită la el, a căzut în albia Bistriţei. Nemţeanul a intenţionat să traverseze râul, pentru a merge acasă.

Deşi apa era mică, se pare că bărbatul a fost luat de curenţi sau a alunecat pe pietre. Imediat după ce fost scos din albie au fost începute manevrele de resuscitare de către membrii echipajelor sanitare de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor făcute.

.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite