Comisar de poliţie, la puşcărie pentru un ceas primit șpagă de la un patron din Neamţ

0
Publicat:

Pentru că a luat mită un ceas de la patronul unei firme din Neamţ, un comisar de poliţie a fost condamnat la închisoare. El va executa o pedeapsă de 4 ani, sentinţa fiind definitivă.

Comisarul are de executat 4 ani de detenție FOTO Roman24
Comisarul are de executat 4 ani de detenție FOTO Roman24

Iulian Cloşcă lucra în cadrul Serviciul Rutier al Poliţiei Neamţ și a fost trimis în judecată pentru luare de mită pentru că a primit un ceas inteligent de la un afacerist din municipiul Roman. În ziua de 9 ianuarie 2023, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au dat sentinţa finală: 4 ani de detenţie.

În primă instanţă, la Tribunalul Neamţ, ofiţerul fusese condamnat, în septembrie 2021, la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Poliţistul a contestat decizia, la fel au procedat şi procurorii anticorupţie, dar demersul comisarului a fost respins.

„Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Cloşcă Ioan Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită de la 3 (trei) ani închisoare la 4 (patru) ani închisoare. Înlătură dispoziţiile privind suspendarea sub supraveghere, inculpatul urmând a executa pedeapsa principală de 4 ani închisoare“, arată Curtea de Apel.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie finalizau urmărirea penală şi trimiteau la instanţă, pe 30 iunie 2020, dosarul în care comisarul Cloşcă era acuzat de luare de mită. În acest caz nu s-a cerut arestarea preventivă, luându-se măsura controlului judiciar, care a fost revocată de instanţă.

Cercetările au început în decembrie 2019, când au apărut informaţii că ofiţerul stabilise o înţelegere cu un patron din Neamț, care avea o firmă de taximetrie din Roman. În schimbul unor atenţii, ofițerul trebuia să nu-i sancţioneze pe şoferii de la respectiva societate de transport, dacă săvârşeau contravenţii sau infracţiuni la regimul circulaţiei.

Anchetatorii arătau că pactul între comisar şi patronul firmei s-a concretizat prin oferirea unui ceas inteligent - smart watch, evaluat la suma de aproximativ 1.500 de lei. Ar fi trebuit să urmeze şi o a doua „atenţie“, pentru ca poliţistul să uite de îndatoririle de serviciu, fiind vorba de un bonus constând într-un telefon performant.

„Pe 30.04.2020, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii şi luarea măsurii controlului judiciare. Măsura a fost dispusă având în vedere împrejurarea că, în perioada noiembrie - decembrie 2019, inculpatul ar fi pretins şi primit bunuri de aproximativ 1.500 lei, de la administratorul unei societăţi de transport“, preciza DNA.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri