Patru adolescenți din Neamț au chinuit cu sadism capra unui vecin. Au filmat totul și au pus pe internet

0
0
Publicat:

Un caz nemaiîntâlnit este investigat de poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Neamţ, fiind deschis un dosar penal. Suspecţi sunt patru tineri, care s-au comportat într-un mod oribil cu animalul unui consătean.

Cazuri de schingiuire a animalelor au mai fost prin Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Cazuri de schingiuire a animalelor au mai fost prin Neamț FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 15 aprilie 2024, cadrele de la Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu, pentru a identifica persoanele care au chinuit o capră. În scurt timp au fost descoperiţii autorii, ancheta plecând de la faptul că filmuleţe cu atrocitatea au fost postate pe reţele de socializare.

Se pare că tocmai adolescenţii cu comportament sadic au făcut publice instantaneele cu „distracţia“ lor sadică. Din verificări a rezultat faptul că, pe 14 aprilie, în jurul orei 14:00, patru tineri cu vârste între 13 şi 16 ani, din Podoleni, ar fi găsit în localitate o capră, aparţinând unui consătean în vârstă de 64 de ani.

„Ar fi urcat animalul la etajul 2 al unui imobil, de unde l-ar fi aruncat pe o fereastră, provocând-ui leziuni la nivelul membrelor. Ulterior aceştia ar fi dus animalul în zona în care l-au găsit. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru rănirea cu intenţie a animalelor, faptă prevăzută de Legea 205 din 2004“, a transmis Poliţia Neamţ.

Din păcate, fapte inumane faţă de animale s-au mai petrecut în Neamţ. În luna ianuarie a acestui an, poliţiştii întocmeau un dosar penal, efectuând cercetări pentru identificarea celui care a legat un căţeluş într-un sac şi l-a abandonat pe o stradă din localitatea Săvineşti, în ciuda faptului că afară era frig şi ninsese.

O altă situaţie reprobabilă s-a petrecut şi în 2022, la Alexandru cel Bun. Un individ din localitate a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, trei câini fiind lăsaţi să moară în condiţii extreme. Cel în culpă a apărut pe reţelele de socializare în timp ce târa un câine pe o uliţă, după care l-a spânzurat.

La fel a procedat cu alte două patrupede, pe care le-a atârnat cu capul în jos, lăsându-le să se chinuie zile în şir, până ce au murit. Oribilele fapte au avut loc în luna martie a anului menţionat. După reţinerea de 24 de ore, nemţeanul sadic a fost prezentat procurorilor, fiind luată decizia ca el să fie cercetat sub control judiciar.

În Legea 205/2004 se arată că se pedepseşte cu închisoare între trei luni şi 1 an sau amendă uciderea animalelor, cu intenţie, practicarea tirului pe animale domestice sau pe cele sălbatice captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale, rănirea sau schingiuirea animalelor şi folosirea de animale vii pentru dresajul altora sau pentru a le controla agresivitatea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite