Păţania unui tânăr care a mers la Poliţie să declare un incident. De ce i s-a întocmit dosar penal

0
Publicat:

Un tânăr din Neamţ a avut parte de o păţanie după ce a mers la poliţie să declare un incident. Oamenii legii i-au întocmit un dosar penal, fiind acuzat de comiterea a două abateri la regimul rutier.

Nenumărate incidente s-au petrecut pe drumurile din Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Nenumărate incidente s-au petrecut pe drumurile din Neamț FOTO Arhiva Adevărul

În minivacanţa prilejuită de zilele libere din perioada 1-5 iunie 2023, poliţiştii nemţeni au constatat sau efectuat cercetări în nenumărate infracţiuni comise pe drumurile judeţului, fiind vorba despre şoferi prinşi băuţi, accidente cu victime sau alte fapte. A ieşit în evidenţă un caz mai aparte, care a avut loc pe 4 iunie.

În această zi, la ora 07.30, la sediul Poliţiei Târgu Neamţ s-a prezentat un tânăr, de 18 ani, care a anunţat că a fost implicat într-un accident soldat doar cu pagube materiale. Nemţeanul a mai precizat că incidentul s-a petrecut în noaptea de 3/4 iunie, în jurul orei 02.30, pe strada Mihail Sadoveanu din oraş.

A fost testat, aparatul etilotest indicând o valoare pozitivă. Verificările au mai arătat că tânărul nu poseda permis, astfel că i s-a întocmit dosar penal. De o acuzaţie putea scăpa dacă „întârzia“ să vină la poliţie vreo două ore, timp în care alcoolemia scădea la o valoare sub 0,40 la mie, când era vorba de o contravenţie, nu o infracţiune.

„Acesta a fost testat, rezultatul indicând o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere“, a transmis Poliţia Neamţ.

În perioada 1-5 iunie, în timpul acţiunilor organizate şi a intervenţiilor la apelurile 112 oamenii legii au constatat 96 de infracţiuni, iar pentru neregulile în trafic au fost reţinute 127 de permise de conducere. Dintre faptele penale, 31 au fost contra persoanei, 26 contra patrimoniului, iar nouă persoane au fost prinse în flagrant delict.

În intervalul menţionat, au mai fost emise două ordine de protecţie provizorii şi acordate 1.059 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 450.000 de lei. Activităţile din primele cinci zile ale acestei luni au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, Jandarmerie şi Poliţia Locală.

„Pentru abaterile rutiere au fost reţinute 127 de permise, 50 pentru nerespectarea regimului de viteză, 17 pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi 60 pentru alte abateri. Nu au fost infracţiuni cu privire la conducerea sub influenţa substanţelor interzise. Pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras 24 de certificate de înmatriculare“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite