„Parada modei” la tomberoanele de gunoi. Ce au descoperit poliţiştii locali din Neamţ pe camere

0
Publicat:

Un fel de parada modei, dar nu într-un loc special amenajat, ci la tomberoanele de gunoi, pare a fi o practică prin Piatra Neamţ. Poliţiştii locali au descoperit acest lucru pe camerele de supraveghere.

Copil al străzii, căutându-și haine FOTO Poliția Locală
Copil al străzii, căutându-și haine FOTO Poliția Locală

Cadrele structurii din subordinea administraţiei locale din municipiul pietrean s-au autosesizat cu privire la o stare de lucruri tot mai des întâlnită: localnicii care îşi schimbă garderoba depozitează hainele pe care nu le mai îmbracă pe platforma shelterelor.

Acestea sunt locuri amenajate din beton pe care sunt amplasate containerele pentru deşeri. Iar ce care fac „parada modei“ sunt persoanele fără adăpost din Piatra Neamţ. Împrăştie, mai ales noaptea, ce nu le trebuie dintre obiectele de vestimentaţie pe spaţiile verzi sau pe străzi, provocând un disconfort vizual evident.

„Doar în ultimele două săptămâni, în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere, au fost identificate şi mai apoi sancţionate contravenţional cinci persoane care au depozitat saci cu deşeuri textile pe platforma shelterelor“, a comunicat Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Reprezentanţii structurii au mai transmis că, pentru a fi evitate amenzile ce pot fi aplicate, deşeurile textile trebuie duse la depozitele special amenajate, ori la containerele gestionate de către Direcţia de Asistenţă Socială în vederea distribuirii către persoanele nevoiaşe.

În oraş este interzisă aruncarea pe străzi, parcuri, lângă europubele sau coşuri de gunoi a deşeurilor menajere sau a altor reziduuri (resturi de materiale, obiecte uzate, electrocasnice, produse textile). Amenzile sunt de la 1.500 la 2.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 2.000 la 2.500 de lei în cazul persoanelor juridice.

Obiecte de vestimentație aruncate aiurea FOTO Poliția Locală
Obiecte de vestimentație aruncate aiurea FOTO Poliția Locală

În bilanţul pe anul trecut al activităţii desfăşurate de Poliţia Locală Piatra Neamţ se arată că, în ceea ce priveşte lipsa de civism, aproape 900 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cazul unor localinici care au depozitat gunoaie în alte locuri decât cele special amenajate sau pe malurile apelor.

„Dintr-un total de 4.426 de sancţiuni, în valoare de 780.800 lei, aplicate de poliţiştii locali, 882 au fost doar pentru depozitarea necontrolată a deşeurilor, fie direct pe platformele de colectare şi nu în sheltere sau europubele, fie în zone neamenajate, cum ar fi malurile râurilor sau pâraielor“, se arata într-un comunicat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite