Amenzi uriaşe aplicate unui şofer de TIR în doar o oră. Ce au descoperit poliţiştii din Neamţ

0
Publicat:

Poliţiştii din Neamţ au descoperit, cu prilejul unor controale efectuate în trafic, mai multe nereguli săvârşite de un şofer de TIR în doar o oră. În cazul conducătorului auto în culpă, au fost aplicate, pentru abaterile comise la regimul circulației pe drumurile publice, două amenzi uriaşe, care totalizează 15.000 de lei.

Șoferul camionului a primit două amenzi consistente FOTO Poliția Română
Șoferul camionului a primit două amenzi consistente FOTO Poliția Română

Pe data de 2 februarie 2023, în jurul orei 09:00, cadrele de la Biroului Rutier al Poliţiei Piatra Neamţ au oprit pentru control un autocamion de mare tonaj, la volanul căruia se afla un tânăr de 27 de ani, din judeţul Braşov, care circula pe Drumul Judeţean 156 A,  în localitatea Borleşti.

Cu ocazia verificărilor în ceea ce priveşte folosirea aparatului tahograf, oamenii legii au descoperit că braşoveanul circula fără a  utiliza cartela. A fost sancţionat conform O.G. nr. 37/2007, care   se referă la perioadele de conducere, pauzele şi odihna şoferilor, precum şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii.

Contravenţia aplicată a fost usturătoare, o amendă de  6.000 de lei, fiind dispusă şi imobilizarea vehiculului în cauză. În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, braşoveanul a fost tras pe dreapta de alt echipaj de poliţie, pe Drumul Naţional 15, la Săvineşti. Şi s-a constatat că nu respectase măsura imobilizării mașinii.

„Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 69/2012  pentru efectuarea transportului rutier cu un vehicul rutier pentru care s-a dispus măsura imobilizării conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei“, se arată într-un comuinicat al Poliţiei Neamţ.

Tot pe data de 2 februarie, poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră. Pentru abaterile săvârşite de către  biciclişti, au fost dispuse 24 de amenzi în cazul unor biciclişti şi 31 şoferilor care oprit şi staţionat neregulamentar. Totodată, pentru alte nereguli, 14 permise de conducere au fost reţinute.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite