Oameni rămaşi fără agoniseala de-o viaţă, în prag de Crăciun. Focul le-a distrus gospodăriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea trecută, câteva locuinţe s-au fâcut scrum FOTO ISU Neamţ
Noaptea trecută, câteva locuinţe s-au fâcut scrum FOTO ISU Neamţ

Noaptea trecută a fost una de coşmar, incendii devastatoare lăsând fără agoniseala de-o viaţă câteva persoane din Neamţ ale căror locuinţe au fost distruse în totalitate.

Noaptea de 22 spre 23 decembrie 2021 a fost cea în care

nenorocirile s-au ţinut una după alta în gospodării din Neamţ. Totul s-a datorat unor incendii de amploare, care au avut efecte dezastruoase, cei afectaţi rămânând fără agoniseala de-o viaţă în prag de Sărbători. A avut loc şi o explozie într-o casă, din cauza acumulări de gaze. 

Primul incident a avut loc ieri, după lăsarea întunericului, la ora 18.03 pompierii fiind solicitaţi să intervină la Târzia, comuna Brusturi. Luase foc locuinţa unei bătrâne de 82 de ani. Proprietara s-a autoevacuat până la sosirea echipajelor ISU, dar imobilul a ars în totalitate, cauza fiind burlanul de fum amplasat lângă materiale combustibile. 

La ora 21.40, alarma a sunat iarăşi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ, solicitându-se ajutor

pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la mansarda şi acoperişul unei locuinţe din Roman, în pericol find alte două. La locul indicat au fost trimise patru echipaje, la misiune participând şi voluntarii de la serviciul oraşului. 

„Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi şi bunurile materiale (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de îmbrăcăminte, aparate electrocasnice etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric“, a declarat locotenent Irina Popa, purtător de cuvînt al ISU Neamt. 

Un alt incendiu a izbucnit pe 23 decembrie, în jurul orei 04.00, în comuna Doljeşti, de la o casă care ardea generalizat fiind în pericol alte două locuinţe. Pe parcursul intervenţiei paramedicii au

acordat primul ajutor la două femei, care au făcut atacuri de panică. Şi acest imobil a ars în totalitate din cauza coşului care nu era protejat termic faţă de materiale combustibile din acoperiş. 

Tot joi, 23 decembrie, dar în jurul orei 08.35, pompierii au fost înştiinţaţi despre faptul că s-a produs o explozie, într-o casă din comuna Boteşti. Aceasta a fost provocată de acumularea de gaze de la o butelie care avea furtunul rupt. În urma incidentului au rezultat două victime, un bărbat de 50 ani şi o femeie de 48 ani, care au suferit arsuri pe faţă şi mâini, fiind transportate la Spitalul Roman.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Crunta moarte a unui bărbat. A fost strivit într-un accident din care doi tineri au scăpat cu viaţă

Filierele hoţilor de limuzine din UE. Tot mai multe maşini de lux ajung în ţară, ultima pe listă fiind un Porsche

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite