Jandarmul care a salvat fetiţa de trei luni înjunghiată de tată a fost avansat în grad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Gârbea, primindu-şi epoleţii cu noul grad FOTO Jandarmeria Neamţ
Cozmin Gârbea, primindu-şi epoleţii cu noul grad FOTO Jandarmeria Neamţ

Un jandarm a participat la salvarea unei fetiţe de doar 3 luni, care fusese înjunghiată de propriul tată, pentru fapta sa fiind avansat înainte de termen.

Un jandarm din Neamţ, la doar doi ani după ce a început cariera militară, s-a remarcat în mod deosebit, fiind avansat în grad înainte de termen. El a fost printre cei care au intervenit primii în cazul unei crime oribile, petrecută în municipiul Roman, când un individ şi-a atacat soţia şi gemenele cu cuţitul. 

Ceremonia de avansare a avut loc cu ocazia Zilei Naţionale a

României, printre cele 14 cadre de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ care s-au distins prin modul exemplar de executare a misiunilor, rezultate obţinute în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă, fiind şi Cozmin Gârbea. 

De la gradul de sergent major, el a fost înaintat la cel de

plutonier, comanda unităţii considerând că subofiţerul a dat dovadă de curaj şi spirit de echipă pe parcursul intervenţiei din data de 6 noiembrie 2021, la Roman, când un bărbat a manifestat acte de violenţă fizică asupra soţiei şi le-a înjunghiat pe cele două fiice gemene de nici 3 luni. 

„Până la sosirea echipajului medical, urmând indicaţiile personalului de specialitate, subofiţerul a efectuat masaj cardiac uneia dintre fetiţe, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale şi a supravieţuit evenimentului“, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ. 

Subofiţerul a absolvit Şcoala Militară de Jandarmi „Petru Rareş“ din Fălticeni, promoţia 2019 şi cu începere de la data de 2 decembrie 2019 face parte din colectivul inspectoratului nemţean, fiind repartizat la structura din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului. Despre halucinantul caz al crimei, a relatat Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Europol Neamţ şi el fiind unul dintre cei care au intervenit primii. 

„Toţi eram plini de sânge pe mâini, pe uniforme“ 

„Am zis că le-am văzut pe toate atunci când trei tinere s-au urcat pe un tren, iar una dintre ele a fost electrocutată (cazul s-a petrecut în această vară, în Gara Roman - n.red). Din fericire au scăpat cu viaţă! Ce poate fi mai rău în meseria asta de poliţist? Mai rău de atât, nimic, îmi spuneam în gând. Ei, moartea îşi schimbă mantia de fiecare dată când îşi caută victimele şi reuşeşte să treacă neobservată, ba chiar să intre în sufletul şi mintea criminalului“. 

Acesta era începutul postării agentului principal şef pe pagina de Facebool a sindicatului, despre intervenţia la cazul menţionat. A continuat, amintindu-şi că prin staţie li s-a transmis să meargă urgent la o adresă unde era un conflict între soţ şi soţie. Ajuns acolo, a intrat în apartamentul unde era ucigaşul, l-a imobilizat în scurt timp şi a plecat cu el sediu. 

„Colegul mi-a spus că un jandarm a acordat primul ajutor, făcându-i masaj cardiac uneia dintre fetiţe, pe care a dus-o în braţe până la Ambulanţă. Toţi eram plini de sânge pe mâini, pe uniforme. Întrebări sunt cu sutele, cred. Sufletele noastre nu se vor linişti prea curând. Degeaba căutăm noi, poliţişti şi jandarmi, răspunsuri, nu le vom găsi. Ce-a fost în mintea lui acolo rămâne“, a mai notat poliţistul Ioan Cănărău. 

Pe data de 6 noiembrie, în jurul orei 07.30, Nicolae Damian, un individ în etate de 40 de ani şi-a atacat soţia de 34 deani cu cuţitul, rănind-o în timp ce aceasta era în camera fiicelor gemene. Femeia a reuşit să fugă pe casa scării, la fel ca fiul de 9 ani, căruia îi spusese să strige după ajutor. Apoi, acuzatul s-a baricadat în locuinţă, pentru reţinerea lui fiind spartă uşa. 

Într-o cameră au fost fiind descoperite fiicele, care fuseseră înjunghiate după fuga mamei. Gemenele au fost duse la spital, însă una dintre ele a decedat, iar sora ei a fost transportată cu elicopterul la

Clinica Sfânta Maria din Iaşi, viaţa fiindu-i salvată. Acuzatul suferea de depresie, din cauza unor probleme financiare. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Mari scriitori, despre molimele care le-au afectat viaţa. Ion Creangă: „Lucrul rău nu piere cu una, cu două“

Filierele hoţilor de limuzine din UE. Tot mai multe maşini de lux ajung în ţară, ultima pe listă fiind un Porsche

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite