Motocicletă furată din Croaţia, descoperită la un control de rutină al poliţiştilor din Neamţ

0
Publicat:

Un conducător auto are mari probleme penale, după ce a fost tras pe dreapta de către poliţiştii nemţeni. Avea să se constate că şoferul avea documente false, în autovehiculfiind şi o motocicletă furată.

Surprizele n-au întârziat să apară în timpul verificărilor FOTO Arhiva Adevărul
Surprizele n-au întârziat să apară în timpul verificărilor FOTO Arhiva Adevărul

Detalii despre acest caz au fost oferite pe data de 26 martie 2024, într-un comunicat de presă al Poliției Neamț arătându-se că, în jurul orei 22.40, cadrele de la Secţia de Poliţie Rurală şi Poliţia Bicaz au depistat în trafic, pe strada Capşa, un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 32 ani, din judeţul Caraş Severin.

Şi surprizele n-au întârziat să apară.

Şoferul a prezentat un certificatul provizoriu de înmatriculare al maşinii, dar acesta nu prezenta elementele de siguranţă ale celor autentice eliberate de autorităţile din Franţa. Pentru a înlătura suspiciunile au fost efectuate verificări, constatându-se că autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul montat nu îi este atribuit.

„În urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că, plăcuţa cu numere de înmatriculare montate îi este atribuită unui alt autoturism care este înmatriculat în Franţa. Cu ocazia controlului efectuat la bunurile transportate, a fost identificat în autovehicul un motociclul, bun căutat de către autorităţile din Croaţia întrucât ar fi fost furat“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Şoferul din Caraş Severin s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, utilizarea de numere false de înmatriculare, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tăinuirea bunului furat.

Cazuri de autovehicule furate din ţări europene şi depistate în Neamţ au mai fost în ultimul timp.

Pe 9 iunie 2023, poliţiştii au oprit în trafic un BMW condus de un nemţean de 43 de ani. Limuzina, un model premium de zeci de mii de euro, figura ca furată din Marea Britanie. Fusese achiziţionată în 2022, de un bărbat de 32 de ani, prin leasing. Proprietarul nu a mai achitat ratele, dar i-a încredinţat-o unei rude. A fost întocmit dosar penal pentru furt.

Cea mai mare descoperire în ceea ce priveşte valoarea unei maşini care a ajuns fraudulos în judeţul Neamţ, după ce a fost furată din ţările Uniunii Europene, a avut loc în luna octombrie a anului trecut. O limuzină BMW, evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, era depistată la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că individul de 35 de ani era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie-mai 2022, a mai multor infracţiuni grave, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite