Metodă inedită de contrabandă: limuzine care-şi schimbau numerele în mers. Paguba, 800.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile folositede traficanţi au fost confiscate FOTO Poliţia Română
Maşinile folositede traficanţi au fost confiscate FOTO Poliţia Română

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 18 persoane, care sunt acuzate de contrabandă. Transportau ţigări cu limuzine care îşi schimbau numerele în mers.

Anchetatorii de la DIICOT Neamţ au dispus trimiterea în judecată a 18 persoane, acuzaţiile aduse fiind constituire de grup infracţional şi contrabandă. Procurorii susţin că inculpaţii au comercializat, în mai multe judeţe, circa 300.000 de pachete de ţigări. 

Altfel spus, este vorba despre 6 milioane de ţigări, de provenienţă extracomunitară, din Ucraina şi Republica

Moldova, activităţile ilicite desfăşurându-se în aproximativ jumătate de an. Prejudiciul calculat este de 4 milioane de lei (800.000 de euro). Pentru probarea infracţiunilor au fost efectuate 39 de percheziţii domiciliare. 

În urma acestora, au ajuns la audieri 22 de persoane. Ulterior, în cazul a 12 suspecţi s-a dispus reţinerea pe o

perioadă de 24 de ore. Apoi, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au hotărât nouă arestări, şase în regim preventiv, iar trei la domiciliu. Pentru alte trei, judecători au decis punerea sub control judiciar. Ei sunt acuzaţi de 330 de acte materiale de trafic cu tutun.

 „Pe 8 noiembrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ (...), au efectuat 39 de percheziţii. Descinderile au avut loc în Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat“, se preciza într-un comunicat DIICOT. 

Anchetatori au mai transmis că, în perioada mai - noiembrie 2021, mai multe persoane au traficat pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară în vederea valorificării. Erau aduse la Vicovu de Sus, de unde au fost transportate, cu diferite autovehicule, la Roman, fiind depozitate în mai multe imobile. Ulterior, erau distribuite unor patroni de firme. 

„Pentru transportul ţigaretelor, membrii grupării foloseau autovehicule ce aveau montate dispozitive de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare, în mers, cu unele false, pentru a evita depistarea de către organele de anchetă. (...) Au colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, de diferite mărci“, se mai arată în comunicatul DIICOT. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.288 de pachete cu ţigarete, sumele de 118.850 de lei, 9.485 de euro şi 140 de lire, un dispozitiv de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare în mers, plăcuţe de înmatriculare false, un pistol neletal şi cartuşe. Timp de circa două luni, dosarul va intra faza de Cameră preliminară, verificându-se temeinicia administrării probelor. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Peripeţii după ce a „uitat” că-i arestat la domiciliu. Accident comis în timp ce fugea de poliţişti

Descoperire de senzaţie într-o pădure din Neamţ: mormânt de 2.500 de ani, podoabe de bronz şi mărgele FOTO

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite