Elev umilit de un profesor, în Neamț. Copilul de 9 ani a leşinat după ce a fost pus să stea în picioare, cu spatele la colegi

0
Publicat:

Două anchete au fost declanşate după un incident petrecut la Colegiul „Roman Vodă“, din Roman, judeţul Neamţ, urmând a se stabili dacă modul în care a fost pedepsit un elev a fost adecvat

Colegiul „Roman Vodă“, unul dintre cele mai bune din Neamț FOTO Facebook
Colegiul „Roman Vodă“, unul dintre cele mai bune din Neamț FOTO Facebook

Părinţii unui copil de clasa a III-a, care învaţă la liceul menţionat, consideră că felul în care a fost tratat fiul lor în timpul unei ore de engleză este greşit. Vineri, 22 martie 2024, pentru că vorbea cu alt coleg, elevul a fost scos în faţa tablei şi ţinut în picioare, cu spatele la clasă, iar la un moment dat, din cauza emoţiilor, a leşinat.

Tatăl acestuia, de profesie avocat, susţine că au fost încălcate prevederile Articolului 6, alineat 2, din Satutul elevului, aprobat prin ordinul 4742 al Ministerului Educaţiei, care stipulează că „elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii“ şi că a fost supus unei pedepse disproporţionate şi discriminatorii.

„Spun discriminatorie, pentru că celălalt elev nu a fost sancţionat cu statul în picioare. Mi-a explicat că s-a simţit ruşinat de situaţia în care era, iar din descrierile sale am dedus că trăia atunci un episod de anxietate. Prin aplicarea pedepsei, copilul a fost pus în inferioritate faţă de ceilalţi colegi şi a fost afectat în demnitatea sa“, a declarat, pentru „MonitorulNeamţ.ro“, tatăl elevului.

După zece minute de stat în picioare, copilul de 9 ani a leşinat, căzând sub băncile din primul rând. De aici încolo, avocatul susţine că profesorul de engleză a greşit iar, omiţând să solicite ajutor medical, deşi un cabinet deservit de o asistentă este chiar în incinta liceului, iar incidentul nu i-a fost sesizat nici lui, nici conducerii.

Despre el a aflat când a mers să-şi ia fiul la terminarea cursurilor, profesorul spunându-i că după ce copilul a leşinat i-a dat să bea apă, a vorbit cu el şi s-a convins că nu se simţea rău. Dascălul acuzat a afirmat, la PROTV, că a decis să-l ridice în picioare considerând că aşa îl va face să fie atent la oră, mai eficient decât a făcut-o prin rugăminţi.

Pentru a înlătura orice suspiciune despre starea de sănătate, părinţii au mers cu copilul la Spitalul Roman, acolo fiind supus unor investigaţii. În acest caz, conducerea colegiului a declanşat o anchetă administrativă, la fel procedând şi Inspectoratul Şcolar, pentru a se stabili dacă metoda aleasă de profesor este greşită şi dacă se impun sancţiuni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite