Jocurile puterii la Neamţ. Ionel Arsene, la un pas să scape de unul dintre principalii lui „inamici”

0
0
George Lazăr şi Ionel Arsene, doi lideri politici care nu-s deloc în relaţii cordiale FOTO Adevărul.ro
George Lazăr şi Ionel Arsene, doi lideri politici care nu-s deloc în relaţii cordiale FOTO Adevărul.ro

Liberalii vor pierde funcţia de prefect al judeţului Neamţ, ea urmând a reveni PSD, organizaţie care este condusă de controversatul Ionel Arsene.

Noua coaliţie de guvernare a cam terminat negocierile pentru funcţiile de prefecţi şi subprefecţi, în unele judeţele ale ţării fiind răsturnări de situaţie care erau de domeniul fantasticului cu vreo două luni în urmă. Aşa se petrece şi la Neamţ, unde dregătoria va fi dată unei persoane susţină de către PSD. 

În Neamţ, la şefia Consiliului Judeţean este controversatul Ionel Arsene, iar ca reprezentant al guvernului în teritoriu încă mai este George Lazăr, preşedintele PNL. Între cei doi, în timpul Guvernului PNL - USR - PLUS - UDMR, au fost schimburi de replici foarte dure, dar noua configuraţie îi convine de minune social-democratului. 

Rocada la şefia Prefecturii Neamţ se face pentru că preşedintele CJ este de la PSD, liberalilor revenindu-le, cel mai probabil, cele două posturi de subprefecţi. Este foarte posibil ca George Lazăr să nu accepte să stea în „umbra“ lui Ionel Arsene, dată fiind adversitatea dintre cele două personaje ale scenei politice din Neamţ. 

Se vehiculează că încă actualul prefect ar urma să ocupe o funcţie de secretar de stat pe la vreun minister controlat de liberali. Nu a confirmat acest lucru, dar nici nu l-a infirmat, spunând că urmează să plece la Bucureşti, pentru a discuta cu conducerea centrală a PNL. Însă a dat certitudini că va continua să facă politică, dată fiind funcţia de preşedinte al liberalilor nemţeni. 

„Urmează să merg zilele acestea la Bucureşti, să stau de vorbă cu cei din conducerea PNL, pentru a

vedea dacă se confirmă sau nu informaţia referitoare la negocierile de funcţii realizate la nivelul coaliţiei de guvernare. Voi rămâne în politică, pentru că sunt preşedinte al PNL Neamţ şi voi continua să fac politică. Profesia de avocat e una pentru care am diplomă şi o pot profesa toată viaţa“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, George Lazăr. 

Numele viitorului prefect PSD de Neamţ nu este încă o certitudine, în diverse medii, dar care nu sunt oficiale, fiind vehiculat numele Daniela Soroceanu, secretar al CJ, care a mai îndeplinit funcţia. Se mai vorbeşte despre Florentina Moisă, preşedinta Organizaţiei PSD Piatra Neamţ, dar şi a lui Alin Antochi, în prezent consilier judeţean şi fost europarlamentar. 

În urma negocierilor din coaliţie, PNL ar rămâne cu prefecţi în Alba, Argeş, Bihor, Braşov, Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Cluj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava şi Teleorman, iar PSD la Bucureşti, Bacău, Buzău, Bistriţa Năsăud, Brăila, Caraş Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vrancea şi Vâlcea, Cât priveşte UDMR, prefecţi va avea în Arad, Covasna, Harghita şi Sălaj. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Filierele hoţilor de limuzine din UE. Tot mai multe maşini de lux ajung în ţară, ultima pe listă fiind un Porsche

Pedeapsă uluitor de blândă pentru un şantajist în serie cu poze deocheate. Cum îşi racola victimele

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite