„Baronul” Arsene, fostul șef al CJ Neamț, este cap de listă în secţiunea „Most wanted“ a Poliţiei Române

0
Publicat:

Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ, baronul fugar dat în urmărire naţională după condamnarea definitivă la închisoare, este într-o companie „selectă“ la secţiunea „Most wanted“ de pe site-ul Poliţiei Române. Este chiar primul de pe această „pagină“.

Se bănuiește că Ionel Arsene ar fi fugit din țară FOTO Dan Sofronia
Se bănuiește că Ionel Arsene ar fi fugit din țară FOTO Dan Sofronia

Ieri, 10 martie 2023, preşedintele legislativului nemţean a fost condamnat definitiv, pentru fapte de corupţie, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov hotărânds o sentinţă de 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ.

Apoi, în jurul orei 19.00, Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională. Surse neoficiale susţin că acesta ar fi plecat din ţară de mai multe zile, ajungând în Italia.

Ionel Arsene este primul de pe „pagina“, menţionată, ţinându-i „companie“ alţi infractori căutaţi pentru a fi cercetaţi sau deja condamnaţi. Unul dintre ei este Ion Guşan, cetăţean român născut în Republica Moldova, pe numele căruia Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat de arestare în vederea predării cătrea alt stat.

Acuzatul este cercetat „pentru furt şi tentativă de furt în bandă organizata, asociere la o grupare infracţională în vederea săvârşirii de infracţiuni, extorcare, spălare de bani, spălare de bani obţinuţi din extorcări, import şi contrabandă de produse din tutun prelucrat“, după cum se precizează pe site-ul Poliţiei Române.

Alături de Ionel Arsene, căutat este, pentru trafic de persoane, Naser Meshah, un iordanian cu domiciliul în Pantelimon şi Lucian Mihălţan, din Timiş, acuzat de jafuri de şi din case de bani. Are de executat 11 ani pentru constituire de grup infracţional, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi nerespectarea regimului armelor.

La categoria „Most wanted“ mai figurează şi Florin Duduianu, cu domiciliul în Bucureşti, pe numele căruia este emis, din anul 2020,  un mandat de arestare preventivă pentru şantaj, tâlhărie şi tâlhărie calificată. Şi lista ar putea continua. Revenind la Ionel Arsene, el are de executat 6 ani şi 8 luni de detenţie.

A fost judecat pentru trei fapte de trafic de influenţă, în primă instanţă, la Tribunalul Bacău, decizia fiind 8 ani şi 4 luni. Soluţia a fost contestată de inculpat, iar la Curtea de Apel Braşov magistraţii au constat că una dintre fapte s-a prescris, pedeapsa fiind redusă.

„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Arsene Ionel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă săvârşită în anul 2013, prevăzută de articolul 291 alineat 1 Cod penal, raportat la art. 6 şi art. 7 litera a din Legea nr. 78/2000, ca efect al intervenţiei prescripţiei răspunderii penale“, se arată în decizia Curţii Braşov.

Fapta prescrisă este cea în care Arsene a fost denunţat de fostul primar Gheorghe Ştefan, care a susţinut că i-ar fi dat, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în tentativa de a-l „anihila“ pe şeful de la acea vreme al CJ, Culiţă Tărâţă. Ideea era ca acesta să fie declarat incompatibil.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite