Îngrijitoarea unui bătrân cu handicap l-a jefuit de bijuterii şi bani. A fost prinsă de poliţiştii din Neamţ

0
Publicat:

Îngrijitoarea unui bătrân cu handicap locomotor a fost prinsă de poliţiştii din Neamţ, fiind acuzată că l-a jefuit de bijuterii şi bani. Tânăra este suspectată de anchetatori şi de comiterea altui furt.

Tânăra este acuzată de comiterea a două infracțiuni FOTO Arhiva Adevărul
Tânăra este acuzată de comiterea a două infracțiuni FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 1 mai 2023, poliţiştii nemţeni au dispus reţinerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unei femei în vârstă de 18 ani, care domiciliază într-o localitate din Suceava. Este bănuită că ar fi autoarea a două furturi din tot atâtea locuinţe din Târgu Neamţ.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că tânăra suceveancă locuia într-un imobil din oraşul străjuit de Cetatea Neamţ, aceasta îngrijind una dintre persoanele vătămate, un bâtrân cu handicap locomotor, în etate de 76 de ani.

„La data de 24 aprilie, profitând de starea persoanei vătămate, i-ar fi sustras din locuinţă suma de 100 de euro, mai multe bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 de lei“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţei Neamţ.

Cercetările anchetatorilor au mai stabilit că, tot pe 24 aprilie, suceveanca a pătruns într-o altă locuinţă, aparţinând unei persoane de 52 de ani, de unde a furat parfumuri, bijuterii şi îmbrăcăminte, paguba fiind de circa 7.500 de lei. Aproximativ jumătate din prejudiciul cauzat a fost recuperat.

Pe data de 1 mai 2023, tânăra a fost prinsă în comuna Crăcăoani, judeţul Neamţ, iar după audieri a fost reţinută pe o perioadă de 24 de ore. Urma ca astăzi, 2 mai, să fie prezentată judecătorilor din Târgu Neamţ, pentru luarea unei măsuri preventive, acuzaţiile aduse fiind furt şi furt calificat.

La finalul săptămânii trecute, câţiva hoţi din Neamţ au fost prinşi în timp record de către poliţişti, la puţin timp după comiterea faptelor. Au fost efectuate, în trei cazuri, doisprezece percheziţii domiciliare, suspecţii fiind reţinuţi, iar câţiva dintre ei au fost arestaţi preventiv.

Trei indivizi din localitatea Trifeşti au ajuns după gratii, pentru că, pe 21 aprilie 2023, au pătruns în incinta a două societăţi de lângă Roman, de unde au sustras un autoturism, motoare, piese de mobilier şi echipamente electrice. Au fost prinşi peste o săptămână, paguba fiind de 400.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite