Limuzine sustrase din ţările UE, ajunse fraudulos în Neamţ. Ultimele capturi ale investigatorilor

0
Publicat:

Diverse limuzine sustrase din ţările UE au ajuns fraudulos în Neamţ, fiind descoperite de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Printre ultimele capturi făcute în această săptămână este o maşină de 15.000 de euro, dar şi un tractor, care era expus pentru comercializare pe o stradă dintr-un oraș din județ.

Limuzina BMW a fost evaluată la 136.000 de euro FOTO Poliția Română
Limuzina BMW a fost evaluată la 136.000 de euro FOTO Poliția Română

În urmă cu două zile, cadrele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au avut o misiune care a vizat prevenirea şi combaterea furturilor şi traficului cu autovehicule. O „surpriză“ avea să apară în localitatea Ştefan cel Mare, unde a fost depistată o maşină care figura ca fiind furată dintr-un stat străin.

„Poliţiştii au identificat în curtea unui imobil din Ştefan cel Mare, aparţinând unui bărbat de 44 de ani, un autoturism în valoare de 15.000 de euro, înmatriculat în Germania, care a fost sustras de pe teritoriul statului german. Se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului Piatra Neamţ“, a declarat subcomisarul Ramona Ciofu.

Acţiunile oamenilor legii s-au concretizat şi în alt caz, pe 17 noiembrie 2022. În faţa unei locuinţe de pe strada Mihail Sadoveanu din oraşul Târgu Neamţ a fost descoperit un utilaj agricol, care era expus în vederea vânzării. Verificările au relevat faptul că tractorul, care costa mai multe mii de euro, fusese furat din Olanda.

În acest an, cea mai mare „captură“ a poliţiştilor din Neamţ în ceea ce priveşte mașinile care au ajuns fraudulos în Neamț după ce au fost furate din ţările Uniunii Europene a avut loc luna trecută. O limuzină BMW, evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, a ajuns în judeţul Neamţ şi a fost găsită la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

Nemţeanul în vârstă de 35 de ani era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie - mai 2022, a mai multor infracţiuni grave, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite